Μ-Λ ΚΚΕ: Μόνο ένα ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή του φασισμού





Οι κυρίαρχοι αντιδραστικοί κύκλοι της ντόπιας ολιγαρχίας – και όχι μόνο – αξιοποίησαν διαχρονικά τα ακροδεξιά κόμματα για να υπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα αλλά και για να αποτελέσουν τη χρυσή εφεδρεία σε «εξαιρετικές» περιπτώσεις. Άλλωστε και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε το ακροδεξιό ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη για να ανακόψει την πορεία της ΝΔ, ενώ δεν δίστασε να συμμετάσχει μαζί με τα κόμματα αυτά στην τρικομματική κυβέρνηση το 2011. Ακόμα δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τα συγκοινωνούντα δοχεία και τους διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στη ΝΔ και τη ΧΑ (βλ. Μπαλτάκος). Αλλά και ο καθημερινός πολιτικός λόγος της ΝΔ βρίθει από ξενοφοβικά παραληρήματα, ρατσιστικό μίσος και μισαλλοδοξία. Τα πραγματικά κίνητρα πίσω από την «πρωτοβουλία» της ΝΔ πριν από 19 μήνες βρίσκονται στην προσπάθειά της να συγκρατήσει φυγόκεντρες δυνάμεις από τα άκρα δεξιά της, να σταθεροποιηθεί όσο περισσότερο γίνεται και να ανακόψει την πορεία καθόδου της.
Άλλωστε και το δικαστικό παρελθόν που εμπλέκει μέλη και στελέχη της ΧΑ σε υποθέσεις τραμπουκισμών, απόπειρας δολοφονιών κλπ αποδεικνύει ότι πάντα το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα έπεφτε στα «μαλακά» από το ίδιο το αστικό σύστημα. Δεν είναι λίγες οι παλαιότερες υποθέσεις όπου μέλη της ΧΑ αθωώνονταν «λόγω αμφιβολιών» ακόμα και όταν τα γεγονότα ήταν εξόφθαλμα. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε την περίπτωση του τέως υπαρχηγού της οργάνωσης Ανδριτσόπουλου (γνωστού ως Περίανδρου) και την απόπειρα δολοφονίας του αγωνιστή φοιτητή Δ. Κουσουρή, ο οποίος σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος.
Στην παρούσα φάση, επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το ακροδεξιό και τυχοδιωκτικό κόμμα των ΑΝΕΛ, συντρέχουν όλοι οι λόγοι ανησυχίας πως η δίκη των φασιστών – δολοφόνων της ΧΑ θα περιοριστεί σε μια συμμόρφωση στα νόμιμα αστικά πλαίσια, αντί να καταλήξει στην παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνεται από τη διατήρηση σ’ αυτά τα επίπεδα της ΧΑ, έτσι που να ανακόπτουν μια μελλοντική ενισχυτική πορεία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή ενδυναμώνεται η επιλογή του ως κυβερνητικός διαχειριστής από τα ντόπια και ξένα κέντρα.
Δεν είναι τυχαίες άλλωστε ούτε οι πρόσφατες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, ούτε ακόμα και το αντιμνημονιακό φλερτάρισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ του αρχηγού της ΧΑ σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή.
Βασικός και αναγκαίος όρος για να ανακοπεί η πορεία εξάπλωσης του φασιστικού φαινομένου αλλά και να τσακιστεί οριστικά είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού, ρωμαλέου λαϊκού κινήματος, που θα παλεύει για την ανατροπή της πολιτικής της μνημονιακής θύελλας που καταδικάζει τεράστια τμήματα του λαού μας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση και βαθαίνει το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Πλάι σε αυτό το μέτωπο μπορεί να γίνει πράξη η λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εγκληματίες – δολοφόνοι της νεοναζιστικής συμμορίας της ΧΑ.


Μ-Λ ΚΚΕ
Γραφείο Τύπου
21/4/2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.