ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΕΡΩΤΗΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Χρόνια τώρα παραμένει ανοιχτό και συζητιέται το ζήτημα της συνεχιζόμενης ρύπανσης του Ασωπού και το θέμα του 6σθενούς χρωμίου στην ευρύτερη περιοχή.
Πριν από 4 χρόνια, που το θέμα ήταν στην επικαιρότητα, ένα πλατύ κίνημα του λαϊκού στοιχείου που κατοικούσε στην γύρω περιοχή ανάγκασε την κυβέρνηση και το αντίστοιχο Υπουργείο να μιλήσουν για μέτρα, που αφορούσαν :
  • Να σταματήσει κάθε ρύπανση. Να χαρτογραφηθούν και να ελεγχθούν όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Να επιβληθούν όλοι οι προβλεπόμενοι όροι για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλες τις περιπτώσεις.
  • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ύδρευσης των κατοικημένων περιοχών με διαμόρφωση δικτύου της ΕΥΔΑΠ και ταχυδυιλιστηρίου.
  • Να γίνουν έργα διαμόρφωσης του ποταμού και εκτεταμένος καθαρισμός της κοίτης του. Να εξασφαλιστεί η μόνιμη και ουσιαστική παρακολούθηση.
  • Ειδική μελέτη για την έκταση της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα με 6σθενες χρώμιο και συστηματική αναζήτηση των πηγών της. Αναζήτηση μέτρων για την διασφάλιση του νερού άρδευσης και βιομηχανικής χρήσης.
Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά και αυτά τα ζητήματα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα αφού τα μόνα που έγιναν είναι ένα δίκτυο διανομής της ΕΥΔΑΠ και η έναρξη χαρτογράφησης των βιομηχανιών της περιοχής από την Π.Ε Βοιωτίας, που σταμάτησε χωρίς να ολοκληρωθεί.
Για μας και φυσικά για την υγεία των εργαζομένων της περιοχής το θέμα είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας και το ότι είναι άλυτο αναδείχνει τις σημαντικές ευθύνες που υπάρχουν στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση που δεν έκαναν όσα χρειάζεται και πρέπει γα την λύση του χρόνιου πια προβλήματος.
Σε αυτή ακριβώς την βάση σας καλούμε να τοποθετηθείτε και να μας ενημερώσετε για όσα προτίθεσθε να πράξετε το επόμενο διάστημα για την επίλυση του προβλήματος.
                                                ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
                                                                                                                                                                              
                                                                                Ντούρου   Σοφία
                                                                                Γιώργος Γκικόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.