Displaying ΦΩΤΟ 1.jpg
1Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/3 η πολιτική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, με αφορμή το 20ο Συνέδριο του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Μάκης Μακρής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας και Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ σημείωσε: «Φτάνουμε στη σημερινή συγκέντρωση μετά από μια πλούσια εσωκομματική διαδικασία και μια πλατιά πολιτική εξόρμηση που πραγματοποιήσαμε αυτές τις μέρες στο λαό της περιοχής με συζητήσεις, συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις σε εργοστάσια, χώρους δουλειάς, σχολεία, στη νεολαία.
Συνεχίζουμε τη μαχητική αγωνιστική μας δράστηριότητα με τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης του Κόμματος, την προσεχή Δευτέρα 20 Μάρτη, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που δρομολογείται με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης στο Eurogroup  που συνεδριάζει την ίδια μέρα. Με τη δράση αυτή θα ξαναβρεθούμε στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές κατάρτισης στη Χαλκίδα και σε ολόκληρη την Εύβοια. Θα διαδηλώσουμε δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού τη Δευτέρα 20/3 στις 6 μ.μ. στα φανάρια της Νεάπολης ενάντια στα νέα μέτρα με το σύνθημα: «Άλλη μία συμφωνία, άλλη μια λεηλασία. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Με το ΚΚΕ για το δίκιο μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!».
Displaying ΦΩΤΟ ΜΑΡΙΝΟΣ 1.jpg

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

Η καπιταλιστική κρίση, ανέδειξε και τονίζει τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και τα αδιέξοδα της πολιτικής και των πολιτικών δυνάμεων, φιλελεύθερων και  σοσιαλδημοκρατικών που τον υπερασπίζονται.  

Για εννιά χρόνια, από την έναρξη της κρίσης, η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός της Ελλάδας είναι στο κέντρο της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου , της συντονισμένης επίθεσης της ΕΕ,  των κυβερνήσεων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιβάλλουν  πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέρα, για να γίνουν φτηνότεροι οι εργαζόμενοι για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία της  πλουτοκρατίας.
Στην πράξη αποδείχθηκε πως είναι πολύ επικίνδυνη  η θέση περί εξανθρωπισμού του καπιταλισμού,  η θέση ότι μέσα στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος που κινείται με κριτήριο το κέρδος μπορεί να λυθούν τα προβλήματα, να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Τι γίνεται στη χώρα μας, τι γίνεται στην Εύβοια  ;

Η ανεργία σπάει κόκαλα και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται να δουλεύει σε θέσεις μερικής απασχόλησης, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, με ατομικές συμβάσεις.
Το νοσοκομείο της Χαλκίδας, τα άλλα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας αντιμετωπίζουν τις διαλυτικές συνέπειες της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της  υποχρηματοδότησης, των τρομερών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.   
Τα νοικοκυριά έχουν γονατίσει από τη φοροληστεία και την ακρίβεια.
Οι συνταξιούχοι υποφέρουν από τις πολύ χαμηλές συντάξεις  και τις διαδοχικές περικοπές.
Έχουν κλείσει, κλείνουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις.
Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες έχουν στεγνώσει, δεν μπορούν να σηκώσουν τα βάρη του υψηλού κόστους παραγωγής, τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, την αβάσταχτη φορολογία, ξεκληρίζονται.
Υπονομεύεται το μέλλον της νεολαίας μας.    

Το μαρτύριο δεν τελειώνει εδώ.   

Η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη θα πατήσει στο έδαφος των κατεστραμμένων εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων. Ήδη είμαστε αντιμέτωποι με νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.  
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παζαρεύει με την ΕΕ και το ΔΝΤ στη 2η αξιολόγηση νέα μείωση του αφορολόγητου, νέα μείωση στις συντάξεις, προετοιμάζει ομαδικές απολύσεις, μαζί με τα υπόλοιπα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, που εφαρμόζονται στα πλαίσια του 3ου μνημονίου. Στα δεκάδες δισεκατομμύρια που αρπάξανε αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου από το εισόδημα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, θα αρπάζουν επί πλέον κάθε χρόνο 3,6 δισεκ ευρώ. Αυτή είναι η συμφωνία τους με το Κουαρτέτο.    

Τι λένε στους εργαζόμενους; λένε,  σας καταδικάζουμε στην ανέχεια και θα σας πετάξουμε ένα ξεροκόμματο για να σας κλείσουμε το στόμα. Αυτό σημαίνουν οι κυβερνητικές θέσεις που προβάλλουν ως λύση τα σισσίτια, παίζουν με το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών να στέλνουν τα παιδάκια τους στους παιδικούς σταθμούς και βαπτίζουν τα ψίχουλα   αντισταθμιστικά οφέλη, δίνοντας τα πάντα στο κεφάλαιο.    

Επιμένουμε να ανέβει η απαιτητικότητα των εργαζομένων, να μην περάσει ο φόβος και η λογική του μικρότερου κακού και να  κατανοηθεί πλατιά πως τα μέτρα αυτά δεν εκφράζουν  «παράλογες απαιτήσεις» του ΔΝΤ και κάποιων ακραίων κύκλων, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά είναι οι κατευθύνσεις τόσο του ΔΝΤ όσο και της ΕΕ, είναι μέτρα  που εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου στην Ελλάδα, με τις θέσεις του  Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων με στόχο να γίνει πιο φτηνή η εργατική τάξη για να θωρακιστεί η καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που διαφημίζουν τα κόμματα του κεφαλαίου είναι ταυτισμένη με τη μόνιμη επίθεση κατά των εργατικών λαϊκών οικογενειών –όλα τα αστικά κόμματα είναι εκτεθειμένα και η πολιτική τους έχει δοκιμαστεί σε βάρος της εργατιάς, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών κι Εμπόρων, κατά της νεολαίας και των γυναικών που έχουν λαϊκή προέλευση.
Να μην παρασύρουν κανέναν οι καυγάδες των αστικών κομμάτων. Δίνουν εξετάσεις στο κεφάλαιο για το ποιος είναι πιο ικανός να υπηρετήσει τα συμφέροντα του.
Ο Τσίπρας διαφημίζει την ικανότητά του στην εξαπάτηση, ο Μητσοτάκης την προσήλωσή του στους στόχους των αναδιαρθρώσεων προς όφελος του κεφαλαίου. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μεταμφιεστεί και να καταλάβει ρόλο συνεταίρου σε μια μελλοντική αντιλαϊκή κυβέρνηση. Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύεται το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων στη χώρα μας για να χύσει το ρατσιστικό ναζιστικό δηλητήριο. Για να βγάλει «λάδι» το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τόσο τη φτώχεια των Ελλήνων εργαζομένων όσο και τον ξεριζωμό των προσφύγων.

Ο λαός μας πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη, να τους καταδικάσει, να καταδικάσει τον πραγματικό αντίπαλο τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου.


Το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης που έχει απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό που υποφέρει.

Στηρίζουμε τους αγώνες που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, τις εστίες αντίστασης και προσπαθούμε να πολλαπλασιαστούν, παίρνουμε υπόψη ότι ο  ριζοσπαστισμός του κινήματος δεν αντιστοιχεί στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο λαός μας.   

Η πείρα που έχουμε συγκεντρώσει είναι πολύτιμη και μπορούμε να αναμετρηθούμε με τις αδυναμίες μας να αντιπαλέψουμε τη μοιρολατρία και την απογοήτευση που έφερε η διάψευση προσδοκιών για το ότι δήθεν μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού και του σάπιου κράτους του. Να μη συμβιβαστούμε με τις μειωμένες απαιτήσεις, τη μιζέρια, τη διαχείριση της φτώχειας.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει βάλλει στην ημερήσια διάταξη το καθήκον της  ανασύνταξης του εργατικού κινήματος , να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης και να κερδίσει έδαφος η ταξική γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Δεν αρκούμαστε σε αυτό που έχουμε πετύχει, μπορούμε να μετρήσουμε και άλλα αποτελέσματα στη βελτίωση της συλλογικής λειτουργίας και δράσης των σωματείων να παλεύουν στη βάση πλαισίου και στόχων πάλης που βασίζονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, στις ανάγκες του 21ου αιώνα με μόνιμη εργασία, δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία και παιδεία,  ελεύθερο χρόνο και άλλα.

Οι σκληροί αγώνες που έρχονται απαιτούν υψηλού επιπέδου οργάνωση της  εργατικής τάξης, να πατάνε τα σωματεία γερά στα εργοστάσια, να συσπειρωθούν κι άλλες δυνάμεις στο ΠΑΜΕ, να  μπουν κι άλλοι εργάτες –εργάτριες στη μάχη.

Με δυνατό εργατικό κίνημα μπορεί να δοθεί ώθηση στο κτίσιμο της μεγάλης κοινωνικής συμμαχία που θα συνενώνει εργάτες και υπάλληλούς,  βιοπαλαιστές αγρότες,  αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ,  νέους και οι γυναίκες, σε κατεύθυνση ρήξης με το καπιταλιστικό σύστημα, τα μονοπώλια.

Αυτός είναι ο δρόμος για να υπερασπιστούμε τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αναπλήρωση των απωλειών, στοιχειώδη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών,  για να προετοιμάσουμε τις νέες αναμετρήσεις, τους νέους νικηφόρους αγώνες, με στόχο την πραγματική εξουσία του λαού, τη μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, σύμφωνα με τις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις.

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΥΣΗ!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ -ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, για να ζήσουν οι εργαζόμενοι σύμφωνα  την εποχή μας.   

Η Ελλάδα έχει μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να απελευθερωθούν μόνο με την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής από την εργατική εξουσία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής, όλης της οικονομίας.

Η χώρα μας διαθέτει έμπειρο, πολυάριθμο εργατικό δυναμικό , ακόμα και υψηλής τεχνολογικής και επιστημονικής ειδίκευσης.

Διαθέτει σημαντικές εγχώριες ενεργειακές πηγές, αξιόλογο ορυκτό πλούτο, βιομηχανική, βιοτεχνική και αγροτική παραγωγή.

Μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών στη διατροφή, την Ενέργεια, τις μεταφορές, την κατασκευή δημόσιων έργων υποδομής και λαϊκής στέγης, να έχουν όλοι δωρεάν και σύγχρονη μόρφωση, παροχές Υγείας, διασφάλιση της κατοικίας, εξασφαλισμένες διακοπές και τουρισμό, χρόνο και υποδομές για πολιτιστική δημιουργία, για αθλητισμό, προστασία του περιβάλλοντος, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αυτό που απαιτείται είναι να φύγει από τη μέση η καπιταλιστική ιδιοκτησία κι εξουσία, το καπιταλιστικό κέρδος ως κίνητρο της παραγωγής. Να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, επιδιώκοντας συνεργασία με κράτη και λαούς που έχουν συμφέρον να αντισταθούν στον ιμπεριαλισμό.

Θα διαμορφωθεί μια ανώτερου τύπου δημοκρατία, στηριγμένη σε νέους λαογέννητους θεσμούς εξουσίας, με την ενεργό άμεση συμμετοχή των εργαζομένων, με εργατικό - λαϊκό έλεγχο σε όλους τους τομείς.

Αυτή η κοινωνία είναι αναγκαία και εφικτή στην Ελλάδα και σ’ άλλες χώρες. Ο σημερινός αρνητικός περιφερειακός και παγκόσμιος συσχετισμός μπορεί ν’ αλλάξει με την εργατική – λαϊκή πάλη στην κάθε χώρα, χωρίς μοιρολατρία και ηττοπάθεια. Αυτό είναι το δίδαγμα της Ιστορίας».

Displaying ΣΗΜΑΙΑ.jpg

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε η σημαία της Κ.Ο. Εύβοιας στην ΚΟΒ Ερέτριας- Αμαρύνθου, η οποία βρέθηκε στην 1η θέση της άμιλλας μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων της Εύβοιας για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη- Δεκέμβρη 2016.  


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.