Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας;



Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η Παλμύρα  απελευθερώθηκε από την κατοχή του λεγόμενου "ισλαμικού κράτους".
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας, τρείς μήνες μετά την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης από τους τζιχαντιστές, εισήλθε στην πόλη και έθεσε σε ασφάλεια όλα τα μνημεία που έχουν διασωθεί από τη βάρβαρη οργή της Isis, τρέποντας σε φυγή όσους μπόρεσαν να διαφύγουν.
 
Η απελευθέρωση κι όχι ανακατάληψη της Παλμύρας, έφερε θλίψη και πένθος στη δύση και ειδικότερα στην Ελλάδα.
 
Μαζί με τη δεξιά, πενθεί κι η Ελληνόφοβη "αριστερά"... την απελευθέρωση της Παλμύρας.

Η κόκκινη σημαία στην απελευθέρωση της Παλμύρας
Η κόκκινη σημαία πάνω στο Ράιχσταϊν, συνάντησε την "επανάληψη" της στην Παλμύρα κι αυτό πονάει πολύ τους πλασιέ εμπόρων όπλων του 4ου Ράιχ της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας".
 
Το 3ο Τάγμα Εθελοντών του Αραβικού στρατού της Συρίας, φωτογραφίζεται με την κομμουνιστική σημαία θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα, αλλά και να συνδέσει την απελευθέρωση της Παλμύρας με την κόκκινη σημαία πάνω στο Ράιχσταγκ.
 
Ο κομαντάντε του 3ου Τάγματος Εθελοντών, εξήγησε και διηγήθηκε την ιστορία της κόκκινης σημαίας στην Παλμύρα:
«Αυτή η σημαία, στη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης της Παλμύρας, την μετέφερε ένας κληρωτός Σύρος στρατιώτης, που έπεσε κι έγινε μάρτυρας της απελευθέρωσης. Αυτή η ιστορία κρύβεται πίσω από αυτή τη σημαία. Εμείς θελήσαμε να τιμήσουμε αυτό το γεγονός, για να μείνει στην ιστορία και για να εκφράσουμε την ενότητα των ελεύθερων ανθρώπων στον αγώνα και τη σύγκρουση εναντίον της τρομοκρατίας, που σήμερα αντιπροσωπεύει τη συνέχεια του φασισμού και του ναζισμού, αλλά κι όλων των μη ανθρωπιστικών κινημάτων που στη διάρκεια της ιστορίας δοκίμασαν να καταστρέψουν τον πολιτισμό και να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα. Έτσι, αυτή η σημαία είναι ένα σύμβολο της προσπάθειας και του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, είναι ένα σύμβολο της ενότητας του Συριακού αίματος.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.