Κεντρική πολιτική εκδήλωση αφιερωμένη στο Νίκο Μπελογιάννη

65 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ηγέτη
Στις 30 Μαρτίου συμπληρώνονται 65 χρόνια από την εκτέλεσή του. Το καθεστώς της αμερικανοκρατίας και της υποτέλειας, πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, επεδίωξε με τη δίκη και την εκτέλεση ενός σπουδαίου ηγέτη του λαϊκού κινήματος, αλλά και ενός σημαντικού στελέχους του ΚΚΕ, όπως ήταν ο Μπελογιάννης, να κάμψει το αγωνιστικό λαϊκό φρόνημα, να σπείρει στους κόλπους του λαού τον φόβο και να τον τρομοκρατήσει.
«Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας»
Οι προσδοκίες, όμως, των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και της ξενόδουλης ολιγαρχίας έμειναν απατηλές. Η αλύγιστη και ανυποχώρητη στάση του Μπελογιάννη μπροστά στο δικαστήριο, με την οποία συνέτριψε τις ψεύτικες κατηγορίες για κατασκοπεία και ξεμπρόστιασε τις πραγματικές επιδιώξεις της δίκης και συνολικά το σάπιο καθεστώς της ξενοδουλίας, εμψύχωσε εκ νέου τον λαό. Η μνημειώδης απολογία του, με την οποία υπερασπίστηκε θαρραλέα το ηρωικό ΚΚΕ και τους αγώνες του, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πατριωτική στάση των κομμουνιστών, έμεινε στην ιστορία. Με την παλικαρίσια στάση και την απολογία του, ο Μπελογιάννης αποκάλυψε τους πραγματικούς προδότες της πατρίδας, που δεν ήταν άλλοι από τους συνεργάτες των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και θύμισε στον βασανισμένο ελληνικό λαό πώς κερδίζεται το δίκιο και η λευτεριά.
Η κυβερνητική καπηλεία της εκτέλεσης του Μπελογιάννη
65 χρόνια μετά την εκτέλεσή του, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να «τιμήσει» τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη, διοργανώνοντας κυβερνητική-κοινοβουλευτική φιέστα στην Αμαλιάδα, τη γενέτειρά του. Μια κυβέρνηση που συνεχίζει το μνημονιακό έργο των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, που ξεπουλά τη χώρα και σπρώχνει τον λαό στη φτώχια και την εξαθλίωση καμία σχέση δεν έχει με τους αγώνες και τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε και έδωσε τη ζωή του ο Μπελογιάννης. Μια κυβέρνηση που στο όνομα της «αριστεράς» υπερασπίζεται την πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας και βυθίζει τη χώρα και τον λαό όλο και περισσότερο στον βούρκο του καθεστώτος της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική αριστερά, με τους αγώνες, τα όνειρα και τις ελπίδες του λαού μας.
Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Σήμα
Η Πορεία θεωρεί ότι οι λόγοι για τους οποίους αγωνίστηκε και πέθανε ο Νίκος Μπελογιάννης διατηρούν στο σήμερα ακέραιη την επικαιρότητά τους. Οι σκοποί και τα ιδανικά που υπερασπίστηκε με θάρρος και παλικαριά και για τα οποία έδωσε τη ζωή του, μπορούν και πρέπει να εμπνεύσουν ξανά τον λαό και τη νεολαία. Θέλοντας τόσο να τιμήσει την ηρωική θυσία του Μπελογιάννη, όσο και να αναδείξει διάφορες πλευρές σχετικές με τη δίκη και την εκτέλεσή του, όπως η διεθνής κινητοποίηση, τα ποιήματα και τα τραγούδια που γράφτηκαν γι’ αυτόν κ.ά., η Πορεία θα πραγματοποιήσει πολιτική εκδήλωση το Σάββατο, 1 Απριλίου, στο Σήμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.