Τι είδους «ανασυγκρότηση της οικονομίας» προωθούν...

Παράλληλα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ., του ΙΟΒΕ και των οικονομικοστατιστικών υπηρεσιών διάφορων επαγγελματικών ενώσεων, στις 8/3/17 είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που παρουσιαστήκαν σε επιχειρηματική εκδήλωση και που δείχνουν ότι το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης πολύ μακριά βρίσκεται από την πραγματικότητα. Όπως φαίνεται λοιπόν εισάγουμε κάθε χρόνο (σε ευρώ):
33.000.000 ιταλικό χαρτί υγείας
16.500.000 γαλλικές προτηγανισμένες πατάτες
122.000.000 ισπανικά ρούχα και παπούτσια
80.000.000 κινέζικα παιχνίδια
142.000.000 γάλα από Γερμανία και Ολλανδία (ας θυμηθούμε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ παραλίγο να πέσει από την ψήφιση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα)
54.500.000 ζάχαρη από την Γαλλία (αφού οι κυβερνητικές αποφάσεις έβαλαν λουκέτο στα εργοστάσια παραγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα)
300.000.000 χοιρινό κρέας από Ισπανία και Γερμανία
1.000.000.000 μοσχαρίσιο κρέας ως επί το πλείστον από Γαλλία
Σύνολο εισαγωγών προϊόντων του πρωτογενή τομέα στα χρόνια των μνημονίων: 240.000.000.000 €,  ποσό που αντιστοιχεί στα 2/3 του χρέους.
Και δεν αναφερόμαστε καθόλου στις εισαγωγές σε προϊόντα του δευτερογενή τομέα (αυτοκίνητα, αγροτικά και βαρέα οχήματα-μηχανήματα, βιομηχανικός εξοπλισμός, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας κλπ.), που έτσι κι αλλιώς είναι σχεδόν μηδενική η παραγωγή τους στην Ελλάδα. Φαίνεται λοιπόν ότι το ξεπούλημα της χώρας δεν βρίσκεται μόνο στον τομέα των υποδομών (αεροδρόμια, ενέργεια, νερά, μεταφορές, επικοινωνίες), αλλά και μέσα στην ίδια την οικονομία που αφορά τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Η «άνοιξη της ανάπτυξης» που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στο Υ.Σ. της Κυριακής σ΄ αυτή την κατεύθυνση κινείται: αυστηρά μέσα στα μνημονιακά πλαίσια όπως τα υπαγορεύουν οι ξένοι επικυρίαρχοι και καθημερινά στη χώρα μας λεηλατούνται, στο σύνολό της, οι παραγωγικές δυνατότητές της και παραδίνονται στα χέρια των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων της Ευρώπης και των άλλων ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.