Με όργανο το γνωστό οργανωμένο οπαδικό στρατό

Ξαναέκαναν Παλέρμο τη Νέα Φιλαδέλφεια!


«Δεδομένης της αδυναμίας προστασίας των αιρετών των οποίων η σωματική ακεραιότητα απειλείται, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας». Αυτό ανακοίνωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Προηγήθηκε ο ξυλοδαρμός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Πάνου, από δεκαμελή ομάδα τραμπούκων-χούλιγκαν της ΑΕΚ.

Ο ξυλοδαρμός έγινε μπροστά στα μάτια του διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Γ. Πάνος: «Πήγα στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και μου είπε: “Σε είδα που σε κυνήγαγαν οι ΑΕΚτζήδες, έδωσα εντολή σε ένα περιπολικό να έρθει να σε σώσει, αλλά δεν πρόλαβε γιατί είχε κίνηση”»! Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Στις 20 Ιούνη του 2014, τα ΜΑΤ άνοιξαν τον κλοιό για να περάσει ομάδα μπράβων που επιτέθηκε σε μέλη του Συντονιστικού Κατοίκων και άλλους πολίτες. Στη συνέχεια, μπροστά στα μάτια τους, οι τραμπούκοι άρχισαν να βανδαλίζουν τη «Στρούγκα», αφού διέρρηξαν τα ρολά. Στο τέλος έβαλαν και φωτιά. Αργότερα, το ίδιο βράδυ, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με πέτρες και άλλα αντικείμενα στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη «Στρούγκα», τραυματίζοντας σοβαρά αρκετούς (στη «Στρούγκα» δεν κατάφεραν να ξαναμπούν, γιατί τους αντιμετώπισαν αποφασιστικά όσοι είχαν προλάβει να μπουν μέσα).

Είναι ολοφάνερο πως ό,τι γίνεται από το στρατό των τραμπούκων στη Νέα Φιλαδέλφεια γίνεται σε πλήρη γνώση της Αστυνομίας και με τις πλάτες της. Αυτό που εμείς καταγγείλαμε το 2014 έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει η δημοτική αρχή. Στελέχη της δήλωσαν στην ΕφΣυν ότι «η δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί επανειλημμένα για τα περιστατικά των ημερών στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, αλλά χωρίς ανταπόκριση»! Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή κάνει λόγο για «κλίμα βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο, από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ».

Οταν αυτή η καταγγελία προέρχεται από ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι η διοίκηση ενός δήμου, αποκτά μια άλλη βαρύτητα και αποκαλύπτει την ευθύνη της κυβέρνησης, που κάνει πλάτες στους οργανωμένους τραμπούκους. Γιατί δεν ήταν κάποιο ξαφνικό γεγονός, αλλά κάτι που ήρθε ως συνέχεια των βανδαλισμών και τραμπουκισμών, από έναν οργανωμένο «στρατό», που έδρασε επί μέρες με απόλυτη πειθαρχία και υπό την πλήρη κάλυψη των οπαδικών Μέσων της ΑΕΚ (και της Αστυνομίας, φυσικά).
Το Σάββατο 25 Φλεβάρη, βανδάλισαν την πρόσοψη του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Στρούγκα» και στη συνέχεια την πρόσοψη του δημαρχείου (τα κτίρια της «Στρούγκας» και του δημαρχείου βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο στη λεωφόρο Δεκελείας). Τα οπαδικά Μέσα έστησαν τρελό πανηγύρι, μοιράζοντας συγχαρητήρια στο τραμπουκαριό και προαναγγέλλοντας ότι θα μείνει εκεί για μέρες, «καταλαμβάνοντας» τον εξωτερικό χώρο της «Στρούγκας» (οι εντολές ήταν αυτή τη φορά να μη διαρρήξουν τα ρολά και να μην μπουν μέσα).

Τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη, δεκάδες αγωνιστές από τη «Στρούγκα» και άλλες συλλογικότητες μαζεύτηκαν και αποκατέστησαν τις ζημιές στην πρόσοψη. Οταν αποχώρησαν, ο οπαδικός στρατός επέδραμε και πάλι, επιτέθηκε σε ελάχιστους από τους αγωνιστές που είχαν ξεμείνει κουβεντιάζοντας στο δρόμο, ξυλοκόπησε δύο και εγκλώβισε ως ομήρους δύο. Τα οπαδικά Μέσα περιέγραφαν το γεγονός με καμάρι (οι πενήντα επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά σε τέσσερις, τόση παλικαριά!). Οταν το γεγονός της ομηρίας καταγγέλθηκε, αστραπιαία το βασικό οπαδικό διαδικτυακό Μέσο έδωσε τη «γραμμή» ότι γινόταν… πολιτισμένη συζήτηση. Αστραπιαία, η ομηρία έληξε!

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αφού προχώρησε σε ασχήμιες επί ώρες, ο οπαδικός στρατός αποχώρησε οργανωμένα, όπως είχε έρθει, για να επανέλθει για κάποιες ώρες και την Τρίτη και να βανδαλίσει για δεύτερη φορά και το δημαρχείο, που είχε καθαριστεί την ίδια μέρα.

Την Τετάρτη, τα οπαδικά Μέσα -χωρίς να παραλείψουν τις βρισιές στη «Στρούγκα» και «στον Βασιλόπουλο»- ανακοίνωσαν ότι οι… επιστήμονες θα μαζευτούν και την Πέμπτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία, που αποφάσισε να χαρίσει το οικόπεδο που το κράτος έχει παραχωρήσει στην ΑΕΚ, σε κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη, και κατά της νομιμότητας της σύμβασης παραχώρησης καθεαυτής.  Και για να δείξουν τι εννοούσαν όταν έγραφαν «Με... κόσμο η αυριανή δίκη για το παραχωρητήριο του γηπέδου», έστειλαν μια εμπροσθοφυλακή να ξυλοκοπήσει, κυνηγώντας τον για εκατοντάδες μέτρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου, με την αστυνομία να βλέπει τι γίνεται και να παρακολουθεί «εκ του μακρόθεν».

Τα ίδια οπαδικά Μέσα, μολονότι η είδηση για τον ξυλοδαρμό του Γ. Πάνου είχε κάνει το γύρο του Διαδικτύου και είχε μεταδοθεί από ραδιοφωνικούς σταθμούς, με καθυστέρηση μερικών ωρών άρχισαν να γράφουν ότι όλα είναι ψέματα, ότι είναι προβοκάτσια του Πάνου και του Βασιλόπουλου κτλ. Μόνο που στερούνται ικανοτήτων και έτσι το άλλοθι που πήγαν να στήσουν για τους τραμπούκους (τους οποίους πήραν υπό την προστασία τους, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι «οργισμένοι ΑΕΚτζήδες», αλλά τραμπούκοι σε διατεταγμένη αποστολή) έμπαζε απ' όλες τις μπάντες. Τότε διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν είχαν τρομοκρατήσει κανέναν, αλλά αντίθετα το κλίμα είχε γυρίσει σε βάρος τους. Ετσι, σάλπισαν σιωπηρή υποχώρηση και την Πέμπτη το πρωί ο στρατός των τραμπούκων δεν εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων (άλλη μια απόδειξη του ότι δρουν οργανωμένα και με καθοδήγηση).

Εχουμε γράψει και άλλη φορά ότι η επίθεση στο δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και σε στελέχη της δημοτικής αρχής γίνεται επειδή ο «ιθύνων νους» πρέπει να στοχοποιήσει  κάποιους για να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο. Η μελέτη υψομέτρων, για την οποία ο δήμος έχει μόνο γνωμοδοτική αρμοδιότητα, δεν είναι αυτό που εμποδίζει «τις μπουλντόζες να πιάσουν δουλειά». Το ανυπέρβλητο εμπόδιο για τα σχέδια του Μελισσανίδη είναι το ιδιοκτησιακό. Γι' αυτό και επιτέθηκαν και στη «Στρούγκα», που δεν έχει καμιά δουλειά με τα υψόμετρα, όμως έχει πρωτοστατήσει από το 2010 στην αποκάλυψη των σχεδίων του Μελισσανίδη. Και γι' αυτό επιτέθηκαν -για πρώτη φορά δημόσια- ενάντια στα μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ που έχουν προσβάλει δικαστικά τη σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Μέχρι τώρα τους αποκαλούσαν «γραφικούς», που η προσφυγή τους δεν έχει καμιά αξία. Τώρα, καλούσαν τον «κόσμο» να πάει στα δικαστήρια (άλλο αν μετά αναγκάστηκαν να δώσουν «άκυρο»), ενώ μέσα στον πανικό τους συνέδεσαν αυτά τα παλιά μέλη της ΑΕΚ με τη «Στρούγκα» και με την ιστοσελίδα της «Κόντρας» (eksegersi.gr), που είναι αυτή που συστηματικά παρακολουθεί αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση, αποκαλύπτει ό,τι συμβαίνει και στριμώχνει κυβέρνηση και διοικητικό μηχανισμό, εμποδίζοντάς τους να ολοκληρώσουν το σκάνδαλο.

Σε ό,τι μας αφορά, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Τίποτα δεν μπορεί να μας τρομάξει. Πίσω δε θα κάνουμε, όπως δεν έχουμε κάνει ποτέ στα είκοσι ένα χρόνια ζωής της εφημερίδας μας. Σε ό,τι αφορά ευρύτερα το κίνημα, δεν αναζητά την προστασία των δυνάμεων καταστολής. Οπως έκανε και τον Ιούνη-Ιούλη του 2014, θα υπερασπιστεί τις δικές του εξωθεσμικές δομές, τις δομές της συλλογικότητας, της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Ο νόμος της μαφίας δε θα περάσει.
 

Το παράνομο παραχωρητήριο είναι που τους «τσούζει»

Χωρίς την παρουσία του οπαδικού στρατού, αλλά με απειλές και ύβρεις προς τα μέλη της ΑΕΚ που προσέβαλαν το παράνομο παραχωρητήριο και τη γενική συνέλευση-παρωδία, έγινε το πρωί της Πέμπτης η εκδίκαση της προσφυγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Οι μάρτυρες από την πλευρά των μελών της ΑΕΚ αναφέρθηκαν στη ζημιά που θα υποστεί το ερασιτεχνικό σωματείο από τη λεόντειο σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου (που το ελληνικό δημόσιο έχει παραχωρήσει στο σωματείο) στην ιδιωτικών συμφερόντων κερδοσκοπική εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Αναφέρθηκαν, επίσης, στο κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε στη «γενική συνέλευση», καθώς και στις απειλές που δέχονταν συνεχώς.

Αντίθετα, ο «πρόεδρος» της ΑΕΚ Αλεξίου δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε μια απόδειξη υπέρ του ισχυρισμού του ότι η σύμβαση παραχώρησης είναι προς όφελος της ομάδας. Εξεταζόμενος, δε, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι στα μέλη του σωματείου δε στάλθηκαν επιστολές, όπως ορίζει το καταστατικό.

Σαν δικολάβος επαρχιακού Ειρηνοδικείου της δεκαετίας του ’50, ο Αλεξίου έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το οικόπεδο έχει παραχωρηθεί για να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτός ο άνθρωπος θέλει να λέγεται πρόεδρος της ΑΕΚ! Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο και δεν μας αφορά κιόλας (ας το δουν τα μέλη αυτού του ιστορικού σωματείου). Εκείνο που εμείς θέλουμε να τονίσουμε είναι πως πρόκειται για ψευδή ισχυρισμό. Το αρχικό παραχωρητήριο (του 1934) παραχώρησε οικόπεδο στην ΑΕΚ για να αθλούνται τα παιδιά των προσφύγων. Ακόμα, όμως, και ο κακόφημος νόμος 4277/2014, που άρπαξε έκταση του άλσους και την τσοντάρισε στο οικόπεδο, προβλέπει:  «Εκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τμ. περίπου, η οποία βρίσκεται στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας − Χαλκηδόνας Αττικής (…) παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία “Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως“ (…) για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού και την ανέγερση στην παραπάνω έκταση Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία “Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια“».  Ο καταστατικός σκοπός του σωματείου (η άθληση όλων των ερασιτεχνών αθλητών του) μπαίνει πρώτος, ενώ και η περιβόητη «Αγία Σοφία» δεν προσδιορίζεται ως αποκλειστικά ποδοσφαιρικό γήπεδο και αποκλειστικά για χρήση της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Γιατί κάτι τέτοιο θα αφαιρούσε τον κοινωφελή σκοπό, χάριν του οποίου το κράτος παραχωρεί περιουσιακά του στοιχεία σε ερασιτεχνικά σωματεία.

Θυμίζουμε πως τα κτήματα που παραχωρεί το δημόσιο προς ερασιτεχνικά σωματεία για την ανάπτυξη κοινωφελούς έργου είναι «πράγματα εκτός συναλλαγής» (ακόμα και όταν έχει παραχωρηθεί και η ιδιοκτησία και όχι μόνο η χρήση, διοίκηση και διαχείριση, όπως στην περίπτωση της ΑΕΚ). Επομένως, ο νόμος απαγορεύει τη μεταβίβασή τους σε οποιονδήποτε τρίτο και δη σε ένα κερδοσκοπικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (όπως η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ»). Οπως έχουμε αποκαλύψει υπάρχει και σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επ' αυτού (η 112/2006 του Β' Τμήματος), που έχει γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών και επομένως είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέα από τη δημόσια διοίκηση.

Οι άνθρωποι του Μελισσανίδη ξέρουν πολύ καλά ότι αυτόν τον σκόπελο δεν μπορούν να τον ξεπεράσουν με νόμιμο τρόπο. Γι' αυτό και προκάλεσαν διαδοχικές αναβολές της εκδίκασης της αγωγής των μελών της Ερασιτεχνικής  ΑΕΚ, σε μια προσπάθεια να πάρουν μια θετική γνωμοδότηση από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ. Μ' αυτή τη γνωμοδότηση ανά χείρας, προσδοκούσαν να ασκήσουν πίεση στο δικαστήριο ώστε να απορρίψει την αγωγή των μελών της ΑΕΚ. Δεν τα κατάφεραν μέχρι στιγμής να πάρουν έγγραφο από το ΥΠΕΝ που θα νομιμοποιούσε την παραχώρηση του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», οπότε αναγκαστικά προσήλθαν στη δίκη, προσπαθώντας τις προηγούμενες μέρες να τρομοκρατήσουν τα μέλη της ΑΕΚ, με την τραμπούκικη δράση του οπαδικού στρατού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οπως είπαμε, παρά τα «ηρωικά προσκλητήρια» των προηγούμενων ημερών, ο «λαός» δεν εμφανίστηκε στην Ευελπίδων. Μετά τον ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, δόθηκε εντολή προσωρινής αναδίπλωσης. Δείγμα του ότι πρόκειται για «στρατό», που δρα οργανωμένα και με εντολές, και όχι για «αγανακτισμένους ατάκτους».

Οι ελάχιστοι παράγοντες που παρευρέθηκαν (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) δεν παρέλειψαν τις απειλές και τις ύβρεις (στα μουλωχτά) κατά των μελών της ΑΕΚ που έκαναν την προσφυγή. Ακούσαμε έναν απ’ αυτούς, στην είσοδο της δικαστικής αίθουσας, να απειλεί μέλος της ΑΕΚ με τη φράση «θα πεθάνεις» και να βρίζει άλλο μέλος της ΑΕΚ με τη λέξη «ξεφτίλες». Οταν τελείωσε η διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο και οι συμμετέχοντες αποχωρούσαν, ο ίδιος παράγοντες ούρλιαζε στον προαύλιο χώρο «ξεφτίλες, θα τα πούμε», απευθυνόμενος στα μέλη της ΑΕΚ. Απ' ό,τι είδαμε, δεν τους τρόμαξαν, αλλά τους εξόργισα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.