Ιβάν Σαββίδης, Μελισσανίδης,Μαρινάκης

Διάσταση απόψεων μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του Δημήτρη Μελισσανίδη, που είχε ως αποτέλεσμα να «τελειώσει» η κοινή τους πορεία για την εξυγίανση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή,  θα πρέπει να την ερμηνεύσουμε κυρίως με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα των δυο καπιταλιστών και δευτερευόντως με τα δρώμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Υπό το πρίσμα της σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων θα πρέπει να ερμηνεύσουμε και τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελία που έγινε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), σχετικά με το ασυμβίβαστο του Μελισσανίδη. Οι ερυθρόλευκοι καλούν την ΕΕΑ να ζητήσει την απομάκρυνση του Μελισσανίδη είτε από την ΟΠΑΠ ΑΕ είτε από την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα και τις δυο ιδιότητες.

Από τα οπαδικά site που πρόσκεινται στην ΑΕΚ έγινε μια προσπάθεια να συνδεθεί η συγκεκριμένη καταγγελία με τη νίκη των κιτρινόμαυρων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ερυθρόλευκη καταγγελία παρουσιάζεται σαν καπρίτσιο του Μαρινάκη που «πόνεσε» από την ήττα και ως κίνηση αποπροσανατολισμού των ερυθρόλευκων φιλάθλων, οι οποίοι έχουν αρχίσει και μουρμουρίζουν για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας τους και το πούλημα βασικών ποδοσφαιριστών.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχει και αυτή η διάσταση (ο Μαρινάκης στο παρελθόν έχει συμπεριφερθεί σαν χουλιγκάνος της Θύρας 7), μόνο τυχαίο δεν είναι,  το γεγονός ότι η κίνηση των ερυθρόλευκων έρχεται ως συνέχεια της απόφασης Σαββίδη να τα σπάσει με τον Μελισσανίδη. Δεν είναι η πρώτη φορά που στον Ολυμπιακό ασχολούνται με το «ασυμβίβαστο» Μελισσανίδη. Παρόμοια καταγγελία είχαν κάνει και το 2015, ζητώντας τότε να απαγορευτεί η συμμετοχή της ΑΕΚ στο ποδοσφαιρικό στοίχημα του ΟΠΑΠ, και τα είχαν καταφέρει, αφού η αρχική απόφαση της ΕΕΑ επικυρώθηκε και από το ΣτΕ στο οποίο είχαν προσφύγει η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης.

Την περίοδο εκείνη, ο Μελισσανίδης είχε ανοιχτούς διαύλους με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε αντίθεση με τον Μαρινάκη, για τον οποίο λεγόταν ότι είχε καλές σχέσεις με τους νεοναζί του Μιχαλολιάκου. Ταυτόχρονα, το αίτημα για «κάθαρση» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν σχεδόν παλλαϊκό, αφού ήταν αποδεκτό και από μια σημαντική μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, ενώ η συμμαχία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού έδειχνε έτοιμη να αντικαταστήσει την ερυθρόλευκη κυριαρχία.

Με αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί ο Μαρινάκης δεν επεδίωξε να «τελειώσει» και επιχειρηματικά τον Μελισσανίδη αλλά αρκέστηκε στον αποκλεισμό της ΑΕΚ από το Στοίχημα, αναμένοντας μια καλύτερη συγκυρία. Οπως όλα δείχνουν, στο λιμάνι θεωρούν ότι η στιγμή είναι κατάλληλη και γι' αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κόντρα του Μελισσανίδη με τον Σαββίδη και να δημιουργήσουν προβλήματα στις μπίζνες του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.