Να μη λειτουργήσει ο ΣΜΑ Ευκαρπίας!

Όλοι στην συγκέντρωση την Δευτέρα 6 Μάρτη στις 10:00 π.μ. έξω από το ΣΜΑ!

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου από τον ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο όριο της κατοικημένης περιοχή της Ευκαρπίας, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το ΣΜΑ για να το καμαρώσει και να δηλώσει την ευαρέσκεια του, για το «άξιο» αυτό έργο της «αειφόρου ανάπτυξης».

Με τον αγώνα τους για την αποτροπή της εγκατάστασης του ΣΜΑ, οι κάτοικοι της Ευκαρπίας και των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να μπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμπόδιο στα σχέδια κερδοσκοπίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και των επιταγών της ΕΕ. Στον αγώνα τους αυτόν αντιμετώπισαν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, των μεγαλοεργολάβων και των δημάρχων, μακρύ χέρι της εξουσίας, την κρατική τρομοκρατία, με βιομηχανία συλλήψεων και δικαστικών διώξεων, με επιθέσεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.


Σήμερα πάλι στην πρώτη γραμμή, απέναντι στις «φιέστες» των διαχειριστών του συστήματος, που καμώνονται πως εκπροσωπούν το λαό και την προγραμματισμένη πειραματική λειτουργία του ΣΜΑ, οι κάτοικοι με κινητοποιήσεις, αρνούνται να δεχτούν τις νέες αντιλαϊκές μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς, για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Τους δηλώνουμε ότι μπορεί αυτοί «να έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι» και να κόβουν κουστούμια στα μέτρα «όλα στη λογική του κέρδους», όμως οι αυταπάτες που καλλιέργησαν στον λαό για το ρόλο τους έχουν τελειώσει. Και ενώ πληρώνουμε με τα φουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ την «πράσινη ανάπτυξη» ακόμα περιμένουμε τους «αριστερούς οικολόγους» κυβερνητικούς, να ανακαλέσουν την άδεια καύσης απορριμμάτων, που πήρε ο γειτονικός με το ΣΜΑ ΤΙΤΑΝ. Είναι πια ξεκάθαρο στον καθένα μας, πως οι επιλογές για το πώς και που θα πάνε τα σκουπίδια είναι στενά συνδεδεμένες με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής τεχνογνωσίας του. Δεν θα μας κάνουν συνένοχους τους. Τα συμφέροντα του λαού μας δε συνάδουν με τα δικά τους.

300 απορριμματοφόρα στους δρόμους της Ευκαρπίας, τόνοι σκουπιδιών έξω από την πόρτα μας και οι δηλητηριώδεις ρύποι της καύσης τους (κακομελέτα κι έρχεται), είναι ένας εφιάλτης που κανείς μας δεν μπορεί να δεχτεί. Θα μας βρούνε απέναντι τους.

Όπως μέχρι τώρα, έτσι και στις νέες τους προκλήσεις, θα απαντήσουμε ότι για μας είναι αυτονόητο το δικαίωμα να υπερασπίσουμε τη ζωή και το μέλλον μας. Δε θα γίνει η ζωή μας, θυσία στο βωμό του κέρδους. Απέναντι στη βαρβαρότητα που μας χτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ξένο κεφάλαιο και οι ντόπιοι μεγαλοεργολάβοι, να αντιτάξουμε τη δικιά μας αντίσταση, τις δικές μας διεκδικήσεις, τον οργανωμένο αγώνα μας και να μην αφήσουμε να κάνουν τον τόπο μας και τη ζωή μας μια απέραντη χωματερή.

Ο αγώνας των κατοίκων της Ευκαρπίας και όλης της Θεσσαλονίκης είναι ο δικός μας αγώνας, που έχει ανάγκη την ενίσχυση της αγωνιστικής κατεύθυνσης, την μαζική συμμετοχή και όχι την λογική της ανάθεσης και της αναμονής από την κάθε κυβέρνηση.

Να οργανώσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας, να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζικά και αποφασιστικά την πολιτική του σάπιου συστήματος σε κάθε τομέα που αφορά τη ζωή, τη δουλειά και τον χώρο που ζούμε και αναπνέουμε.
• Να μη λειτουργήσει ο ΣΜΑ Ευκαρπίας!
• Πάρτε τα σκουπίδια από την πόρτα μας και τις γειτονιές μας!
• Οι μεθοδεύσεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!
• Μπορούμε να διεκδικήσουμε, μπορούμε να αγωνιστούμε, μπορούμε να νικήσουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.