Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα - ΝεΑρ,ΜΕΡΑ25,ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 


Δε θα κάνουμε μελλοντολογία, θα σημειώσουμε όμως πως, μετά τις ευρωεκλογές, στο χώρο αμέσως αριστερά της ΝΔ εμπεδώνεται η άποψη «να ενωθούμε για να μη χαθούμε». Μόνο ο Κασσελάκης λέει «εγώ θα σας σώσω, φτύστε με, να μην με ματιάσετε», αλλά κανένας δεν ξέρει αν θα το πάει έτσι μέχρι το τέλος.

Τα μεγαλοστελέχια με τα βαριά ονόματα, που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έπιασαν ούτε εκατό χιλιάδες ψηφαλάκια (97.554). Μόνο ο Κασσελάκης θεώρησε ότι του έκανε ζημιά η διάσπαση.

Τους νεοαριστερούς τους πέρασε μόνος του (άντε και με τον Κλέωνα) ο Μπαρουφάκης που κι αυτός έχασε 68.508 ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και 53.980 ψήφους σε σχέση με τον Μάη του 2023. Η ΝεΑρ ξεκινά χειρότερα σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η ΛΑΕ τον Σεπτέμβρη του 2015. Αν πάει να το συνεχίσει έτσι, θα βαρέσει διάλυση. Τα στελέχη της έχουν κάποιες «διαδρομές» με την ομάδα Ανδρουλάκη. Ο Μπαρουφάκης έπιασε ταβάνι χωρίς να μπορεί να ξεπεράσει το 3%. Θα το συνεχίσει ελπίζοντας ότι η επόμενη φορά μπορεί να είναι καλύτερη ή θα μπει κι συτός στη διαδικασία της «ανασύνθεσης», ξεχνώντας τις αντιμνημονιακές κορόνες;

Η Κωνσταντοπούλου για δεύτερη φορά πήδηξε πάνω από τον πήχη του 3%. Σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 πήρε 44.383 περισσότερες ψήφους, αυτό όμως δεν έχει καμιά σημασία, γιατί το 2019 ήταν στα πάνω του το ΜέΡΑ25 και η Ζωή ακόμα δεν είχε ανακαλύψει την καρδούλα. Σε σχέση με τις εθνικές τον Μάη του 2023 το κόμμα της καρδούλας έχασε 35.114 ψήφους (το 20,6% των ψηφοφόρων του) κι αυτό δεν εμπνέει καμιά σιγουριά για μακροημέρευση. Ομως δεν μπορείς να κάνεις λογικές προβλέψεις για το πώς θα σκεφτεί και πώς θα πράξει η Κωνσταντοπούλου. Προς το παρόν φαίνεται να θεωρεί πως με την «έντονη» κοινοβουλευτική παρουσία μπορεί να το πάει μόνη της.

Εν πάση περιπτώσει, αυτός ο χώρος θα μας προσφέρει… ανάσες δροσιάς το καλοκαίρι και θα συνεχίσει φθινόπωρο, χειμώνα και ξανά άνοιξη, καλοκαίρι…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο