Το έγκλημα δεν θα περάσει - Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θα βγουν νικητές

 


Το ΚΚΕ θα είναι μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ μέχρι την τελική νίκη, επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής. 

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με τη στήριξη και των αστικών κομμάτων, επιχειρεί να ολοκληρώσει το έγκλημα με την τροπολογία που έφερε και οδηγεί στο δρόμο της ανεργίας τους εκατοντάδες εργάτες και τις οικογένειές τους ενώ είναι σε βάρος ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής. «Αυτό το έγκλημα ο λαός το καταδικάζει με τη σημερινή απεργία, τη στάση εργασίας, τη διαδήλωση στο Σύνταγμα αλλά και με κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις», επισήμανε και κάλεσε την κυβέρνηση, έστω και τώρα να αποσύρει την διαλυτική τροπολογία, που βάζει μπροστά τον ειδικό διαχειριστή με υπερεξουσίες, με στόχο να κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να εκποιηθεί η περιουσία της και οι εργαζόμενοι να πεταχτούν στο δρόμο.  

Ο Γ. Μαρίνος σημείωσε πως εδώ και 4.5 χρόνια οι εργαζόμενοι με αντοχή και τον ηρωϊκό αγώνα τους έχουν χαλάσει τα σχέδια της κυβέρνησης και παλεύουν για να μείνουν στα σπίτια και τον τόπο τους.

Η αποφασιστικότητά τους και η εργατική αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα τους είναι τα όπλα τους στην αναμέτρηση με την πολιτική της κυβέρνησης και τις συκοφαντίες.

«Το ΚΚΕ είναι περήφανο που υποστηρίζει αυτό τον αγώνα, τιμώντας την εμπιστοσύνη του λαού στα χωριά της περιοχής, που με τη ψήφο τους στις Ευρωεκλογές, καταδίκασαν την κυβέρνηση κι έφεραν το ΚΚΕ πρώτη δύναμη», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Οι εργαζόμενοι θα νικήσουν γιατί τιμούν τους 80 νεκρούς τους, υπερασπίζονται τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, παλεύουν για να μην ερημώσουν τα χωριά τους», επισήμανε ο Γ. Μαρίνος και επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει τεκμηριωμένες θέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη της κυβέρνησης έχει κριτήριο το κέρδος και θύμα τον λαό, και αυτό ο λαός το ζει με την ακρίβεια, τους άθλιους μισθούς και συντάξεις, την υποβαθμισμένη και την εμπορευματοποιημένη παιδεία, υγεία και πρόνοια.

Κατήγγειλε ότι εδώ και χρόνια η ΛΑΡΚΟ απαξιώνεται από όλες τις κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς παρότι είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής σιδηρονικελίου σε όλη την Ευρώπη και με δυνατότητες παραγωγής κι άλλων πολύτιμων πρώτων υλών. 

Καταλήγοντας ο Γ. Μαρίνος προειδοποίησε την κυβέρνηση πως αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει και οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θα βγουν νικητές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Σχόλιο