Συνεχίζουμε με όλους τους τρόπους τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης»

 


Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της περιοχής μας που με τον καθημερινό αγώνα που έδωσαν επί δέκα μέρες καθυστέρησαν την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στη θέση Τούρλα στα Κοτύλαια όρη από την εταιρία  Ευβοϊκός Βορέας. Άλλωστε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κέκης ήταν συνεχώς παρόν στις κινητοποιήσεις.

Η δημοτική αρχή του κ. Μπαράκου έχει μεγάλη ευθύνη γιατί δε στήριξε τον αγώνα αυτό με κανένα πρακτικό μέτρο όπως ζητούσαν οι κάτοικοι και οι φορείς, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε, για αυτό υπήρχε προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Μάλιστα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 28/5, η δημοτική αρχή αρνήθηκε ξανά να διαθέσει τα μηχανήματα του δήμου για να μην επιτραπεί η εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού την επόμενη μέρα, όπως και τελικά έγινε.

 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κέκης στην τοποθέτηση του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χαιρέτησε το δίκαιο αγώνα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής και την σθεναρή προσπάθεια να μην εγκατασταθεί καμιά ανεμογεννήτρια στα βουνά του Δήμου μας που έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές NATURA, καταφύγιο αγρίων ζωών και φυσικού κάλλους. Ήταν η μοναδική παράταξη που από τη αρχή ανέδειξε ότι αιτία αυτών των εξελίξεων ήταν η πολιτική που προωθεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ήταν η μοναδική παράταξη που είχε ξεκάθαρη θέση για την πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» και την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, που ενημέρωσε το λαό της περιοχής μας για τις πολύπλευρες συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Τόνισε ακόμα πως «Όποιος ανέβηκε αυτές τις μέρες στα βουνά μας βρέθηκε ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από την μία μεριά ο λαός τις περιοχής που αντιστέκονταν σε αυτήν την επένδυση και από την άλλη οι κρατικές υπηρεσίες που ως "φύλακες" προστάτευαν τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ανέφερε επίσης, πως οι δικαστικές προσφυγές πρέπει να γίνουν άλλα όπως είδαμε πρόσφατα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα δικαστήρια αποφασίζουν σύμφωνα με το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και των κυβερνήσεων, υπέρ των μονοπωλίων. Πλαίσιο που, παρά τα μεγάλα λόγια, δεν παίρνει υπόψη του την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, των προστατευόμενων περιοχών.

Η αιτία για τις εξελίξεις αυτές την περιοχή της Κύμης και όχι μόνο, είναι η πολιτική της πράσινης ανάπτυξης. Για αυτό και λύση υπέρ των κατοίκων και της περιοχή μας μπορεί να δοθεί μόνο με την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση της ΝΔ και των κομμάτων που υπερασπίζονται αυτή την πολιτική.

 

Καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς του τόπου μας να συνεχίζουν με όλους τους τρόπους τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» που μας έχει οδηγήσει ήδη σε πανάκριβο ρεύμα και απειλεί να γεμίσει ανεμογεννήτριες την περιοχή μας καταπατώντας οικισμούς, προστατευόμενες περιοχές και παρθένα δάση και αρχαιολογικά ευρήματα. Τους καλούμε επίσης να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο και τη στάση της Κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Σχόλιο