Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα - ΝΔ

 


Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Οι ψηφοφόροι που χάσαμε από την εκλογική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών του 2023 ή και των ευρωεκλογών του 2019 που αναφέρατε μπορεί να μη μας ψήφισαν, είναι όμως σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι δεν στήριξαν με την ψήφο τους κάποιο άλλο κόμμα. Επομένως, μας έστειλαν με τη στάση αυτή ένα μήνυμα ότι μας εμπιστεύονται, αλλά θέλουν από εμάς να δουν ακόμα περισσότερα. Το μήνυμα των πολιτών, λοιπόν, ελήφθη και ο πρωθυπουργός προέβη άμεσα στις διορθωτικές κινήσεις που χρειαζόντουσαν.

Μαρία Συρεγγέλα

(Επειδή δεν είστε υποχρεωμένοι να το γνωρίζετε, σας ενημερώνουμε ότι η εν λόγω κυρία είναι γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών. 

Αυτό που εντυπωσιάζει στη δήλωσή της, είναι η αφόρητη κοινοτυπία. Αν και ανήκει στη «γενιά Κούλη», η Συρεγγέλα μιλάει όπως θα μιλούσε κάποιος ομόλογός της πριν από πενήντα χρόνια. 

Δε βρίσκουν κάτι πρωτότυπο να πουν και ανακυκλώνουν τη μπουρδολογία που θέλει τους πρωθυπουργούς πάντα… υπηρέτες των πολιτών και ειδικούς στην αποκτυπτογράφηση εκλογικών μηνυμάτων. 

Σαν να συγκεντρώθηκαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και να διέταξαν τον Κούλη: διώξε τη Δόμνα γιατί μας νευριάζει έτσι που χασκογελάει συνέχεια και βάλε την Κεραμέως που τη βλέπεις να προσπαθεί να χαμογελάσει και ανατριχιάζεις. Και άλλα τέτοια ευτράπελα. 

Αν το καλοσκεφτούμε, όμως, η αφόρητη κοινοτυπία δηλώσεων όπως αυτή της Συρεγγέλα δείχνει και την αποφασιστικότητα του Μητσοτάκη να τρέξει γρήγορα τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις σε Υγεία, Παιδεία, Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Ασφάλιση. 

Γι’ αυτό και έκανε έναν οπερετικό ανασχηματισμό, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου ήταν το rotation σε θέσεις υφυπουργών κυρίως, ώστε να παραμείνει συσπειρωμένος ο κυβερνητικός λόχος. Οταν αυτή είναι η ουσία, τι περιμένετε να πει η κάθε Συρεγγέλα;)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο