Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 


Από την πέρα του Περισσού Αριστερά στεκόμαστε επί τροχάδην στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πήρε 15.758 λιγότερες ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και 11.156 λιγότερες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές τον Μάη του 2023. Αυτό σημαίνει ότι έχασε το 43,34% των ψηφοφόρων του 2019 και το 35,13% των ψηφοφόρων του 2023. Δεν το λες και λίγο…

Αυτό σημαίνει ότι και στον «πιο αριστερό» κόσμο ενισχύθηκε η τάση της αποχής. Και η εποχή σ’ αυτό το μικρό κομμάτι του εκλογικού σώματος ήταν απολύτως συνειδητή, με πολιτικά (σε κάποιο βαθμό και ιδεολογικά) χαρακτηριστικά. Θα διδαχτεί ο χώρος απ’ αυτό; Δεν το νομίζουμε. Και να είχε κάποιος κάποια… προσδοκία, τη διέλυσε η χτεσινή ανακοίνωση του γραφείου της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

 Χωρίς καμιά αναφορά στην αποχή, η ανακοίνωση στέκεται στις «αντίξοες συνθήκες που καθορίσθηκαν από τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και την κυρίαρχη πολιτική ατζέντα», συγχαίρει «τους συντρόφους και συντρόφισσες του ΝΑΡ, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσαν μια αξιόλογη μάχη», χαιρετίζει «τους χιλιάδες ανθρώπους που στήριξαν με την ψήφο τους την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία μέσα σε αυτές τις συνθήκες» και εκτιμά ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα της εκφράζει την επιμονή ενός πρωτοπόρου τμήματος των κοινωνικών αγώνων και της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς σε μια αντικαπιταλιστική προοπτική στην ελληνική κοινωνία. Υπογραμμίζει την ανάγκη ενός μετώπου αντικαπιταλιστικού και επαναστατικού, σύγχρονου και μαζικού, ικανού να δημιουργεί ρήγματα στην αστική πολιτική και να αλλάζει σήμερα τους αρνητικούς κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς. Το αποτέλεσμα καταγράφει και εκλογικά την απουσία μιας αριστεράς επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής που έχει ανάγκη η εποχή μας, ικανής να επιδρά με μαζικούς όρους στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα».

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Σχόλιο