ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ & ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

 


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.) εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Παλεύουν εδώ και τέσσερα χρόνια για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς και για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.

Η τελευταία τροπολογία της Κυβέρνησης θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο την ΛΑΡΚΟ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία στις περιοχές 5 νομών της χώρας. Επιδιώκεται η εκκαθάριση της επιχείρησης από τους εργαζόμενους για να προχωρήσει η εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των επίδοξων αγοραστών της επιχείρησης. Κυριολεκτικά πετιούνται στο δρόμο οι εργαζόμενοι που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την λειτουργία της εταιρείας σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Έτσι, οδηγούνται στην ανεργία 850 εργαζόμενοι, σε μαρασμό πέντε νομοί και παραδίδεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα, πλούτος αξίας μεγαλύτερης των 20 δις ευρώ για μόλις 6 εκατομμύρια ευρώ!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού!

Δεν ανεχόμαστε η ζωή μας και οι ανάγκες μας να υποτάσσονται στα κέρδη των λίγων. Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια αυτά. Κανένας σχεδιασμός για το μέλλον της εταιρείας δεν μπορεί να προγραμματιστεί χωρίς να συμπεριλαμβάνει τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή.

Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας!

Ζητάμε να  αποσυρθεί τώρα αυτή η τροπολογία και να προχωρήσει άμεσα η ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι κάτοικοι 5 νομών της χώρας έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα εναντίωσης στην κυβερνητική πολιτική και στα σχέδια απαξίωσης και εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Από τον ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να λείψει κάνεις!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα, να στηρίξουν ενεργά των αγώνα των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και να συμμετέχουν στο νέο συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 12 το Μεσημέρι στο Σύνταγμα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Σχόλιο