Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα -ΠΑΣΟΚ

 


Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο Ανδρουλάκης: «Σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας -πολύ πάνω από τις ευρωεκλογές του 2019-».

Οπως βλέπουμε στον πίνακα, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ πήρε 71.673 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 (όταν ήταν σκέτο ΚΙΝΑΛ και είχε αρχηγό τη Φώφη) και 167.766 ψήφους λιγότερες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές τον Μάη του 2023 (τις πρώτες που έκανε ως αρχηγός ο Ανδρουλάκης). Μέσα σ’ ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ έχασε το 25% των ψηφοφόρων του και ο Ανδρουλάκης μιλά για… σταθερή αύξηση των ποσοστών!


 

Επειδή ξέρει πως στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ επικρατεί η άποψη «καλό κοπέλι το Νικολιό αλλά δεν κάνει» και πως στελέχη τον περιμένουν στη γωνία (η Γιαννακοπούλου ξιφούλκησε ήδη και της απάντησε επιθετικά ο ανδρουλακικός Δουδωνής), ο Ανδρουλάκης προσπάθησε να κρατήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δήλωσε ότι θα πάρει «όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις δημιουργικές αλλά πάνω από όλα πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας» και ότι προτεραιότητά του είναι «πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Οπότε, όλοι οφείλουν να περιμένουν τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Ανδρουλάκης που φαίνεται να αποκλείει τον Κασσελάκη (μίλησε για πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις), χωρίς όμως και να λέει ποιους περιλαμβάνει. Κυρίως, όμως, ύψωσε ένα εμπόδιο, αφού έβαλε τον εαυτό του στο κέντρο των πρωτοβουλιών, διεκδικώντας ηγετικό ρόλο: αυτός ο ήλιος, οι άλλοι δορυφόροι!

ΥΓ. Ο Ανδρουλάκης υπέστη προσωπική ήττα και στα πρόσωπα των ευρωβουλευτών. Ο Νικολάκης Παπανδρέου, το απόλυτο πολιτικό τίποτα, πήρε χαλαρά την πρώτη θέση, αποδεικνύοντας τι σημαίνει brand name. Δεύτερος ήρθε ο Μανιάτης, που τον «έσπρωξαν» πολύ τα αστικά μίντια. Τρίτος ήρθε ένας που… έλεγε τον καιρό στην τηλεόραση! Αυτοί εκλέχτηκαν. Ακολούθησαν ο Σαχινίδης, ο Καρχιμάκης (ο γιος του «Κάλαχαν»), ο… Ζαγοράκης (μεγάλη πετυχεσιά του Ανδρουλάκη ο άλαλος πρώην νεοδημοκράτης, πρώην ποδοσφαιριστής) και μετά ο κολλητός (από την ΠΑΣΠ Ξάνθης ακόμα) του Ανδρουλάκη και γραμματέας του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ Α. Σπυρόπουλος! Ξέρετε τι σημαίνει να περνάει τον γραμματέα του κόμματος κάποιος που έλεγε τον καιρό και ο Ζαγοράκης; Στην πραγματικότητα, ο Ανδρουλάκης δε θα έχει δικό του άνθρωπο στις Βρυξέλλες. Και η οικογένεια Παπανδρέου δεν τρέφει τα καλύτερα αισθήματα γι’ αυτόν…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Σχόλιο