Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Επί δύο μέρες μερικές εκατοντάδες μέλη σχημάτων της ΠΑΑΣ, αλλά και συναγωνιστικών σχημάτων, απ' όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε ένα σημαντικό διάλογο για το μέλλον του εγχειρήματος. Οι απόψεις, ο προβληματισμός, οι κοινές αλλά και οι διαφορετικές απόψεις και η όλη διαδικασία έδειξαν ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια συνεύρεσης των δυνάμεων της λαϊκής αντίστασης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, για να δώσουν τη δική τους συμβολή στη δημιουργία του αναγκαίου μετώπου αντίστασης του λαού.
Ήταν τέτοια η διάθεση όλων να συμβάλουν στην υπόθεση αυτή που και χρόνος δε χάθηκε αλλά και δεν έφτασε για να μιλήσουν όλοι όσοι θέλανε. Είναι χαρακτηριστικό ότι τοποθετήθηκαν πάνω από 80 μέλη σχημάτων από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη και από την Ικαρία και την Πελοπόννησο μέχρι την Ηγουμενίτσα.
Η συζήτηση αφορούσε σχεδόν τα πάντα εστιάζοντας κυρίως στο όνομα (ουσιαστικά στις κατευθύνσεις που θα πρέπει να έχει η συνεργασία), στο τρόπο συγκρότησής της αλλά και σε ποια μέτωπα προκρίνεται  να παρέμβει σε αυτή τη φάση.
Η Λαϊκή Αντίσταση -  Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, όπως κατέληξε πλέον να λέγεται, ναι μεν γύρισε μια νέα σελίδα στη συγκρότησή της, μένει όμως να αποδείξει στο κόσμο της αριστεράς και σε όλο το λαό ότι δεν είναι άλλη μια συνένωση δυνάμεων για εκλογικούς ή άλλους σκοπούς, αλλά μια συνεργασία που θα τα δώσει όλα για την αντίσταση του λαού ενάντια στην επίθεση του συστήματος, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του στους μισθούς και συντάξεις, στην υγεία και στη παιδεία, για τα δημοκρατικά του δικαιώματα, για την ανεξαρτησία της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, για τη πάλη κατά του φασισμού και της φασιστικοποίησης, για την ανατροπή, κόντρα σε λογικές διαχείρισης του συστήματος και ανάθεσης της πάλης του λαού σε άλλους.
Μέχρι τώρα έχουν φτιαχτεί σχήματα σε πάνω από 25 πόλεις και είναι στα σκαριά και σε άλλες είτε υπάρχουν δυνάμεις των δύο οργανώσεων που συμμετέχουν σε αυτή είτε όχι.
Στο τέλος της πανελλαδικής σύσκεψης εγκρίθηκε ως απόφαση  η εισήγηση του Παναττικού Συντονιστικού και ορίστηκε Πανελλαδική Επιτροπή, με προσπάθεια να εκπροσωπηθούν όλα τα σχήματα και που θα αναλάβει το συντονισμό τους.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55 καθώς και η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ασπρόπυργου. Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Πορείας Αριστερής.
Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με το χαιρετισμό της αγωνίστριας από την Τουρκία, απεργού πείνας Φαντίκ Αντιγιαμάν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.