Θρασύδειλα ανθρωπάκια


Πηγή: "Ελευθεροτυπία"

Οχι μόνο δεν τόλμησαν να επαναλάβουν μπροστά στους δικαστικούς λειτουργούς τις ύβρεις κατά της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, τις προσβολές κατά πάντων, τις τζάμπα μαγκιές, τα νταηλίκια και τα υπονοούμενα, που «πουλάνε» στη Βουλή, στο δρόμο και στις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, αλλά προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Οι δήθεν ατρόμητοι αρχηγοί του εγκληματικού μορφώματος, αυτοί που χρησιμοποιούν τη δύναμη και την ισχύ ως βασικό συστατικό της ναζιστικής τους κοσμοθεωρίας μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, μπροστά στη Δικαιοσύνη τα αρνήθηκαν όλα!

«Εμείς δεν είμαστε εθνικοσοσιαλιστές, ούτε ναζιστές. Είμαστε εθνικιστές», απάντησαν με μια φωνή στους ανακριτές. Ούτε ναζιστικοί χαιρετισμοί ούτε κορόνες περί ταγμάτων εφόδου ούτε απειλές κατά πάντων ούτε ξιφολόγχες που ακονίζονται. Τσιμουδιά.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να μας δουλέψουν όλους κανονικά. Δικαστές και πολίτες. Ο διαβόητος «αρχηγός», «φίρερ» επί το ναζιστικότερον, επιλέγει να κάνει την πάπια όταν τον ρωτά ο ανακριτής για όσα έχει κατά καιρούς πει για τα τάγματα εφόδου. Και με άνεση χαμαιλέοντα αρνείται και διαστρεβλώνει ακόμη και δικές του ομιλίες στις οποίες απειλούσε ανοικτά όποιον επεδίωκε να τα διαλύσει!

Το ίδιο κάνει ο «αρχηγός» και σε όλες τις ερωτήσεις των δικαστών γύρω από τη νεοναζιστική τακτική του κόμματος, τα ομοιόμορφα ρούχα με τα άρβυλα και τα παντελόνια παραλλαγής που φορούν τα τάγματα εφόδου, τη στρατιωτική οργάνωση και εμφάνισή τους στον Μελιγαλά, τις απειλές που έχει εκστομίσει κατά καιρούς. Ομως φεύγοντας από τα δικαστήρια θυμήθηκε να ξαναστείλει το ναζιστικό μήνυμα «Ζήτω η Νίκη»...

Και ο υπαρχηγός Χ. Παππάς, που δήλωσε... «συλλέκτης» χιτλερικών εικόνων, δεν θυμόταν και τι ακριβώς κείμενα είχε συλλέξει. Ιδια τακτική ακολούθησαν και τα υπόλοιπα στελέχη της ναζιστικής συμμορίας. Μόνο που μόλις βγήκαν ελεύθεροι από την πόρτα του ανακριτή, ξαναθυμήθηκαν το ναζισμό, που τους ενώνει, και άρχισαν να χτυπούν, να κλοτσούν και να βρίζουν δημοσιογράφους και όποιον άλλον έβρισκαν μπροστά τους.

Με τη στάση τους αυτή απέδειξαν ότι τους νοιάζει περισσότερο να σώσουν τους εαυτούς τους, από το να υπερασπιστούν τις ιδέες τους «σαν άντρες», κατά την προσφιλή τους έκφραση. Επιβεβαιώνουν έτσι και την πρακτική τους να δέρνουν πολλοί μαζί, όπως κάνουν όλοι αυτοί που τους λείπει το ατομικό θάρρος. Αυτοί είναι οι Ελληνες που θα σώσουν τη χώρα; Αυτή τη γενναιότητα τους έμαθε η σπουδαία ελληνική ιστορία για την οποία επαίρονται;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.