Καταρρέουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής


Την κατρακύλα έχουν πάρει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης να πραγματοποίησε η εταιρία VPRC και δημοσιεύεται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «rizopoulospost.com». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2013.
Συγκεκριμένα η ΧΑ συγκεντρώνει το 8,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει τότε το 14,5% των ερωτηθέντων.
Την ίδια ώρα στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με μισή μονάδα έναντι της ΝΔ, ενώ αυξημένα είναι τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Αναλυτικά, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ: 29% (28% τον Ιούλιο)
ΣΥΡΙΖΑ: 29,5% (28,5% τον Ιούλιο)
ΠΑΣΟΚ: 7% (7% τον Ιούλιο)
ΑΝΕΛ: 6% (5,5% τον Ιούλιο)
Χρυσή Αυγή: 8,5% (14,5% τον Ιούλιο)
ΔΗΜΑΡ: 4% (2,5% τον Ιούλιο)
ΚΚΕ: 7,5% (7,5%)
Αλλο Κόμμα επιλέγει το 8,5% (6,5%) των ερωτηθέντων.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 2,1% και «Κανένα» το 15,5% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακό είναι ότι το 23,6% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».
Στο ερώτημα «Διατυπώνεται η άποψη μετά τα τελευταία γεγονότα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με την άποψη αυτή;
Θα λέγατε ότι…», «συμφωνώ απόλυτα» απαντάει το 54% των ερωτηθέντων
«Μάλλον συμφωνώ» το 14%,
«Διαφωνώ απόλυτα» το 8%,
«Μάλλον διαφωνώ» το 8%.
«Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ» το 16%

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.