Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας για την εισβολή των ΜΑΤ





                      


                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ στο υπό κατάληψη από τους εργαζομένους κτίριο της περιφέρειας τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου και τη σύλληψη 13 εργαζομένων σε βάρος των οποίων θα σχηματιστεί δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης». Οι εργαζόμενοι των 5 εργοστασίων (Τσιμέντα Χαλκίδας, Νεοσέτ, Σέλμαν, Ιντερκέμ, Μηχανική) με την κατάληψη της περιφέρειας δεν διεκδίκησαν μόνο την απόδοση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων. Διεκδίκησαν το δικαίωμα στην εργασία, τον τερματισμό της αποβιομηχάνισης της Εύβοιας, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλουν οι εντολοδόχοι της τρόικας. Η μόνη ειρήνη που διατάραξαν με τον αγώνα τους ήταν αυτή των ντόπιων και ξένων συμφερόντων και της κυβέρνησης-υποστηρικτή τους.
Τα σωματεία από τα εργοστάσια της Χαλκίδας έδειξαν στους υπόλοιπους εργαζόμενους το δρόμο για μια νέα συλλογική μορφή αγώνα με κοινό αίτημα την πολιτική ανατροπή. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση των δωσιλόγων επιστράτευσε το μοναδικό μέσο που διαθέτει για να αντιμετωπίσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, την καταστολή.
Το Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας εκφράζει τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των 5 εργοστασίων και καλεί όλους τους άνεργους και εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για την ανατροπή. 
Ο Πυρήνας του ΕΠΑΜ Χαλκίδας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.