Ενημερωτικός τραγέλαφος στη ΔΤ


Σε καθεστώς διάλυσης βρίσκεται η ΔΤ, καθώς λήγουν αύριο το πρωί οι δίμηνες συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι εργαζόμενοι, ενώ μεταφέρθηκε για την Τρίτη η συζήτηση για την τροπολογία που θα περιελάμβανε και τις ανανεώσεις των συμβάσεων τους.
Αυτό σημαίνει πως απο την Κυριακη, κανείς δεν έχει ουσιαστικά δικαίωμα να προσφέρει εργασία στη ΔΤ, καθώς η σύμβασή τους θα εχει χρονικά ολοκληρωθεί. Στο ερώτημα αν αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει πρόβλημα για τη ΔΤ, η απάντηση είναι σχεδόν αυτονόητη, καθώς δεν θα είναι η πρώτη φορά που εκεί στη ΔΤ, θα κινηθούν παράνομα. Πληροφορίες κάνουν λόγο, πως ορισμένοι εκ των εργαζομένων θα κληθούν να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο -ανεξαρτήτως αν έχουν λήξει οι συμβάσεις τους- ώστε να βγουν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.
Παράλληλα η μη ανανέωση των συμβάσεων απο Δευτέρα θα ανοίξει πλέον πόλεμο ανάμεσα στους μη εργαζόμενους της ΔΤ και σε αυτους που έχουν προκηρυχθεί στην δεύτερη προκήρυξη να κάνουν συμβάσεις, αλλα ακόμα δεν έχουν υπογράψει. Σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας και με δεδομένο οτι ο διαγωνισμός που προκήρυξε το Υπουργείο οικονομικών προέβλεπε διμηνητες, έχουν δικαιωμα νομικά να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα όσοι έχουν προκηρυχτεί να κάνουν σύμβαση και να ακυρώσουν τις ανανεώσεις των συμβάσεων των ήδη εργαζομένων, καθώς για λόγους εκτάκτων αναγκών ειναι υποχρεωμένοι απο τη ΔΤ να προσλαμβάνουν απο το σύνολο των επιτυχόντων των θέσεων που προκηρύσσονται και οχι συγκεκριμένους που ήδη έχουν συναψει μια σύμβαση δίμηνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.