Γνωστός ο ζήλος

 Είναι γνωστός ο ζήλος με τον οποίο η εξουσιαστική κάστα των δικαστών καλύπτει διαχρονικά όλα τα σκάνδαλα στα οποία συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετεί. (Σ’ αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να αναφέρουμε εκατοντάδες περιπτώσεις).
Με τον ίδιο ακριβώς ζήλο συμπεριφέρονται και οι δικαστές για να εξοντώσουν κάθε ταλαίπωρο πρεζόνι ή οποιονδήποτε άλλον εκδηλώσει «ανάρμοστη συμπεριφορά» -σύμφωνα με την «λογική» τους- και βρεθεί στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Εχουμε δει δεκάδες εξωφρενικές αποφάσεις δικαστηρίων. Αστυνομικοί που δολοφονούν ή βασανίζουν πολίτες να αθωώνονται ή να τους επιβάλλονται ποινές «χάδια». Διαδηλωτές που οι μπάτσοι τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί –ακόμα και μαθητές που παραπέμπονται με τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο- να δικάζονται σε εξοντωτικές ποινές.

Αυτή η συντεχνία, διαχρονικά αισθάνεται παντοδύναμη και θεωρείται βασικός πυλώνας του αστικού καθεστώτος. (Αυτή η κάστα έχει διαπρέψει στο παρελθόν, στις πιο μαύρες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας. Στελέχωσε τα έκτακτα στρατοδικεία του εμφύλιου και του μετεμφυλιακού μοναρχοφασισμού, υπηρέτησε χωρίς κανένα πρόβλημα τη χούντα και ήταν το μόνο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που δεν υπέστη αυτή την κουτσουρεμένη και υποκριτική «αποχουντοποίηση»).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.