Σαν Σήμερα: 08/07/2018

1497: Ο πορτογάλος Βάσκο Ντα Γκάμα ξεκινά να ανακαλύψει την Ινδία. Θα γίνει ο πρώτος εξερευνητής που θα τα καταφέρει δια θαλάσσης.





1838: Γεννιέται ο γερμανός κόμης Φερδινάνδος φον Ζέπελιν, κατασκευαστής του ομώνυμου αερόπλοιου.


1839: Γεννιέται ο Τζον Ροκφέλερ, μέγας αμερικανός καπιταλιστής, φιλάνθρωπος και γενάρχης της ομώνυμης δυναστείας.


1921: Μεγάλη νικηφόρα μάχη των Ελλήνων στο Εσκή Σεχήρ της Μικράς Ασίας. Προέλαση προς την Άγκυρα.

1958: Ο πρώτος χρυσός δίσκος για άλμπουμ στις ΗΠΑ απονέμεται στο σάουντρακ του μιούζικαλ «Οκλαχόμα», επειδή ξεπέρασε σε πωλήσεις το 1 εκατομμύριο δολάρια.


1965: Ξεκινά η ρήξη του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου με τα ανάκτορα και αποτελεί την αρχή της ανώμαλης κοινοβουλευτικής περιόδου, που ονομάστηκε αποστασία και οδήγησε στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.

1990: Η Γερμανία κατακτά το τρίτο της παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, νικώντας στη Ρώμη την Αργεντινή με 1-0.

1996: Ο Νετζμετίν Ερμπακάν αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο πρώτος που προέρχεται σπω τις τάξεις των ισλαμιστών.


1997: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, υπογράφουν στη Μαδρίτη συμφωνία 6 σημείων, με σκοπό τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.