Το πρόγραμμα του 6ου camping της Πορείας

Μετρώντας αντίστροφα για την πρώτη ημέρα του 6ου Camping μας στο Πευκί Ευβοίας, η Πορεία παρουσιάζει το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει, με την πεποίθηση ότι αυτό ανταποκρίνεται με ισορροπία στις ανάγκες ξεκούρασης και διασκέδασης όσο και στις ανάγκες ενημέρωσης, έκφρασης, συζήτησης πάνω σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Συνοδευτικά προς το πρόγραμμα του camping, παρατίθενται πληροφορίες που αφορούν στη μετάβαση και διαμονή μας στο Πευκί Ευβοίας.
Πρόγραμμα camping
Κυριακή, 29 Ιουλίου
Προβολή
Άφιξη στο βορειότερο άκρο της Εύβοιας και στο «Camping Πευκί»: Το φετινό θερινό ραντεβού μας πλαισιώνεται από δροσερά νερά, σε ένα πευκόφυτο τοπίο ακριβώς απέναντι από τον Παγασητικό Κόλπο. Για την πρώτη ημέρα των διακοπών μας έχει προγραμματιστεί βραδινή προβολή (21:00) σύντομου αφιερώματος σε μία ποδοσφαιρική, αντιφασιστική ιστορία αντίστασης: «START ΚΙΕΒΟΥ 1942». Το καλωσόρισμα στο camping συμπληρώνουν οι ψησταριές και η συλλογική μας κουζίνα που θα λειτουργήσει όλες τις βραδιές. Ρακή και κρασί, πιάτα ετοιμασμένα με έμπνευση θα συνοδεύσουν σταθερά το βραδινό μας πρόγραμμα.
Δευτέρα, 30 Ιουλίου
Συζήτηση
Beach Party
Απογευματινή (20:00) πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, υπό τον τίτλο: «Οι συμφωνίες της υποτέλειας, το “τέλος των μνημονίων” και ο λαϊκός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας». Πρόθεση της Πορείας είναι να επιχειρήσει να απαντήσει στα πιο επίκαιρα πολιτικά ερωτήματα των ημερών μας, δίνοντας βήμα έκφρασης σε όλους τους φίλους και συναγωνιστές. Το βράδυ, θα μας βρει στην παραλία, για το πρώτο μας νυχτερινό beach party.
Τρίτη, 31 Ιουλίου
Θέατρο
Το βράδυ (21:00) της Τρίτης το θέατρο έχει την τιμητική του, με θεατρικά δρώμενα στα οποία τον πρώτο ρόλο έχουν τα μέλη και οι φίλοι της Πορείας, οι οποίοι και έχουν προετοιμάσει κατά τις τελευταίες εβδομάδες την παρουσίαση αυτή.
Τετάρτη, 1 Αυγούστου
Ημερήσια εκδρομή
Μουσική βραδιά
Η Τετάρτη είναι αφιερωμένη σε ημερήσια εκδρομή στους καταρράκτες του Δρυμώνα, στην κορυφή του (κατάφυτου) Ξηρού Όρους, και έπειτα σε κοντινή παραλία, δηλαδή σε θέσεις φυσικού κάλλους της βόρειας Εύβοιας, με καταπράσινες, σκιερές, φυσιολατρικές διαδρομές, που θα κλείσουν με δροσιστικές βουτιές. Το βράδυ (22:00) της ίδιας μέρας ανήκει στα «Σύννεφα με Παντελόνια»! Το μουσικό σχήμα που γνωρίσαμε και στο Σήμα, με τον Νικόλα Δημοσθένους στις κιθάρες και τα φωνητικά, και τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου (Πυξ Λαξ) στο ακορντεόν, στα κρουστά και τα φωνητικά, θα γεμίσει μουσικά τη βραδιά μας.
Πέμπτη, 2 Αυγούστου
Μουσική βραδιά
Η Πορεία έχει προγραμματίσει για το βράδυ (21:30) της Πέμπτης, μουσικό αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα ποιητή Νίκο Καββαδία, οι στίχοι του οποίου έγιναν ευρύτερα γνωστοί κυρίως μετά τη μελοποίησή τους από τον Θ. Μικρούτσικο.
Παρασκευή, 3 Αυγούστου
Συζήτηση
Beach Party
Το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιήθει πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Οι αγώνες του παλαιστινιακού λαού για πατρίδα και ελευθερία», θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο μετά από τις δραματικές σχετικές εξελίξεις που είχαμε το έτος αυτό. Στο κλείσιμο της ημέρας θα μας περιμένει ένα ακόμη beach party.
Σάββατο, 4 Αυγούστου
Μουσική βραδιά
Κορυφώνοντας το πρόγραμμα διακοπών της, η Πορεία έχει προγραμματίσει για το βράδυ του Σαββάτου ένα ξεχωριστό γλέντι σε σμυρνέικους και παραδοσιακούς σκοπούς με τους Adalou:
Άγγελος Αγγέλου: λαούτο, φωνή
Γεωργία Λασσαδού: φωνή, κρουστά
Σάκης Πολύζος: κοντραμπάσο
Γιώργος Ψαθάς: βιολί
Κυριακή, 5 Αυγούστου
Εκδήλωση
Με τον -αν μη τι άλλο- πρωτότυπο τίτλο και θέμα «Αστρονομία και Μυθολογία» κλείνει το πρόγραμμα του 9ήμερου camping της Πορείας. Η νυχτερινή εκδήλωση (22:00) θα πραγματοποιηθεί κάτω από τον έναστρο ουρανό της Εύβοιας, με ένα ιδιόμορφο ταξίδι στη φύση και την ιστορία των άστρων.
Δευτέρα, 6 Αυγούστου
Ολοκλήρωση προγράμματος - Επίσημη ημέρα αναχώρησης
*Στις πιο πρόσφορες ημερομηνίες (οι οποίες θα οριστούν αμέσως μετά την έναρξη του camping) θα διεξαχθούν θεματικές συζητήσεις για φοιτητικά, εκπαιδευτικά, εργασιακά θέματα. Σε όλες τις ημέρες των διακοπών μας στο Πευκί, θα λειτουργήσουν κυλικείο και βιβλιοπωλείο, με τη λειτουργία τους να υποστηρίζεται από τους φίλους και συναγωνιστές της Πορείας. Πέρα από το επίσημο πρόγραμμα, έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από επιπλέον δραστηριότητες, όπως αθλητικοί αγώνες αλλά και επιτραπέζια πρωταθλήματα, μικρές εξορμήσεις σε γειτονικές τοποθεσίες, προβολές ταινιών/ντοκιμαντέρ) που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμά μας.
Χρήσιμες πληροφορίες
Μετάβαση στο Πευκί Ευβοίας: α) Από Αθήνα και νότια Ελλάδα, μπορείτε να έρθετε στο Πευκί μέσω Χαλκίδας, ακολουθώντας τη διαδρομή προς Άγιο Ιωάννη Ρώσσο και έπειτα προς Ιστιαία, διανύοντας απόσταση 120 χλμ. β) Από Θεσσαλονίκη και κεντρική/βόρεια Ελλάδα, μπορείτε να περάσετε με Ferry Boat από την Αρκίτσα στα Λουτρά Αιδηψού και από εκεί να έρθετε στο Πευκί (www.ferriesedipsos.gr) ή να περάσετε με Ferry Boat από τη Γλύφα στον Αγιόκαμπο και από εκεί να έρθετε στο Πευκί (www.ferriesglyfa.gr). Διαμονή: Το κόστος διαμονής στο camping ορίστηκε στα 6,5 μόλις ευρώ/ημέρα, ενώ για το σύνολο των ημερών η δήλωση συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ (συνολικό κόστος ανά άτομο για τις 9 ημέρες και 8 διανυκτερεύσεις = 57€). Για περισσότερες πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα αφορά στο camping και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6976777952 (Φανή), 6974184893 (Νίκη) ή να απευθύνετε τα ερωτήματά σας στη σελίδα μας poreia@hotmail.gr. Στο site της Πορείας www.poreia.net θα βρείτε αναρτημένες όλες τις πληροφορίες που αφορούν το camping μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.