Δολοφόνοι!

Πριν από λίγο καιρό, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Τσίπρας εισέπραττε τα συγχαρητήρια του Τραμπ επειδή η Ελλάδα «είναι εντάξει» στις υποχρεώσεις της έναντι του ΝΑΤΟ, καθώς κατέχει τη δεύτερη -μετά τις ΗΠΑ- θέση μεταξύ των κρατών μελών της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε στρατιωτικές δαπάνες, δαπανώντας ετησίως το 2,4% του ΑΕΠ της.

Σε πραγματικούς αριθμούς, το ποσό φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ το χρόνο! Ενα κλάσμα απ' αυτό το υπέρογκο ποσό αν διετίθετο για δασοπροστασία, δε θα θρηνούσαμε τόσες δεκάδες θύματα, τόσες καταστροφές, τόσον ανθρώπινο πόνο.

Ο Τσίπρας, όμως, τη βρήκε την αιτία. Δε φταίει η πολιτική της πλήρους εγκατάλειψης κάθε είδους δασοπροστασίας. Φταίει ένα…«ασύμμετρο φαινόμενο». Το ίδιο που έφταιγε για τους νεκρούς στη Μάνδρα (κι ας ήταν κι εκεί η πλήρης εγκατάλειψη ενός βουνού, μετά από δυο καταστροφικές πυρκαγιές, που οδήγησε τους ορμητικούς χειμμάρους μέσα στην πόλη).

Το 2007 ο Πολύδωρας μιλούσε για τον «στρατηγό άνεμο», το 2018 ο Τσίπρας μιλά για «ασύμμετρο φαινόμενο». Διαφορετικές οι λέξεις, ίδια η ουσία. Φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός από την ασκούμενη πολιτική. «Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει ο θεός που μας μισεί…», όπως έλεγαν οι μοιραίοι του Βάρναλη. Για το τελευταίο, μάλλον δεν υπάρχει αμφιβολία, αφού το είπε κι ένας από τους αντιπροσώπους του θεού επί της γης: «Ο άθεος πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού! Η Ελλάδα καταστρέφεται από βροχές και πυρκαϊές!».

Ούτε παραγγελία να τον είχε τον φασίστα Αμβρόσιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Βοηθάει κι αυτός -παρά τη θέλησή του- να γελοιοποιείται κάθε κριτική συζήτηση περί των αιτίων τέτοιων κοινωνικών (και όχι φυσικών) καταστροφών. Κάποιοι σαν τον Αμβρόσιο μιλούν για την «οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα» και κάποιοι άλλοι, όπως εκείνος ο ανεκδιήγητος συνδικαλιστής της Πυροσβεστικής, διαβεβαιώνουν ότι «δεν ανάβει φωτιά χωρίς ανθρώπινο χέρι». Ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο, όταν μιλάμε για δασικές πυρκαγιές. Πάλι καλά που δεν εμφανίστηκε κάποιος Κοντονής, όπως πέρυσι, να μιλήσει για «οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας».

Χρόνια τώρα προειδοποιούμε για την εγκατάλειψη κάθε έννοιας προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας. Για τις χωματερές που είναι διάσπαρτες σε δάση και δασικές εκτάσεις, με τα μεταλλικά και γυάλινα αντικείμενα σ' αυτές να λειτουργούν σαν κάτοπτρα έναυσης και διάφορες χημικές διεργασίες να είναι ανεξέλεγκτες. Για τους πυλώνες και τις ηλεκτροφόρες γραμμές της ΔΕΗ που διασχίζουν τα δάση, χωρίς να συντηρούνται και να καθαρίζονται όπως πρέπει. Για το πετσόκομμα των έτσι κι αλλιώς πενιχρών κονδυλίων για έργα δασοπροστασίας, που δίνονται μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα στην πράξη να καθίστανται άχρηστα και στα δάση να συσσωρεύονται τεράστιες ποσότητες εύφλεκτης ύλης.

Κανένα «ασύμμετρο φαινόμενο» δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και ο εγκληματικός κυνισμός των κυβερνήσεών του, που αδιαφορούν για την καταστροφή του φυσικού πλούτου και των ανθρώπων, τους οποίους βλέπουν σαν παράπλευρες απώλειες της εγκληματικής κερδοσκοπικής δράσης. Οι εχθροί είναι εντοπισμένοι και όχι «ασύμμετροι».

Μένουμε προς το παρόν σ’ αυτό και θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία για την εγκληματική πολιτική που οδήγησε στο θάνατο τόσων ανθρώπων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.