Κι όμως, γνώριζαν…

Κι όμως, γνώριζαν…
Η κυβέρνηση δεν πιάστηκε απροετοίμαστη. Δεν πιάστηκε εξαπίνης, ανεξάρτητα ποια ήταν η αιτία της δυνατής πυρκαγιάς (εμπρησμός, καιρικές συνθήκες κ.λπ.). Αυτά τα χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες. Ευθύνες που, βέβαια, βαραίνουν όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι έχουν αφήσει απροστάτευτες την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία του λαού από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς. Οσο κι αν η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί της μηχανισμοί προσπαθούν να πείσουν ότι ήταν αδύνατο να αποτρέψουν την καταστροφή, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με παρεμβάσεις στη Βουλή στις 23 Μάη, στις 7 και τις 15 Ιούνη για να παρθούν μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών. Ομως, η κυβέρνηση καθησύχαζε…
«Η χώρα μας διαθέτει έναν δασοπυροσβεστικό μηχανισμό που ελάχιστες χώρες τον διαθέτουν (…) με ένα δίκτυο που εμείς έχουμε φτιάξει αυτή τη στιγμή εξαιρετικό, ειδικά στην Αττική και τα περιαστικά δάση, που η φωτιά σβήνεται με ένα, δύο οχήματα και με την κινητοποίηση του πρώτου εναέριου μέσου».
Η παραπάνω φράση δεν είναι ένα κακόγουστο αστείο…
Είναι μία φράση που προκαλεί οργή και αγανάκτηση.
Γιατί είναι τα λόγια του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, στις 7 Ιούνη 2018.Ενάμιση μήνα πριν ο πύρινος όλεθρος σκορπίσει το θάνατο στην Ανατολική Αττική.
Είναι η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης και του αρμόδιου οργάνου της στην έκκληση που έκανε εκείνη τη μέρα το ΚΚΕ στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα: «Σχέδιο πολιτικής προστασίας στις Περιφέρειες».

Στη συζήτηση ο Χρ. Κατσώτης ρωτά ξανά με επιμονή: «Τι μέτρα θα πάρετε ως κυβέρνηση για να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι από την εκδήλωση πυρκαγιών τη φετινή αντιπυρική περίοδο;». Και ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας, απαντά: «Το Πυροσβεστικό Σώμα τα τελευταία δύο χρόνια έχει αλλάξει τελείως όψη, δυνατότητες»…
Ολα αυτά, για την Αττική, η κυβέρνηση και η Πολιτική Προστασία τα λένε στις 7 Ιούνη!
Δηλαδή, ενάμιση μήνα πριν από την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι και την καταστροφική πυρκαγιά στην Κινέτα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.