Σαν Σήμερα: 22/07/2018

1822: Γεννιέται ο αυστριακός μονάχος Γκρέγκορ Μέντελ, που ανακάλυψε τους νόμους της κληρονομικότητας.



1898: Γεννιέται ο αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ερνεστ Μίλερ Χέμινγουεϊ.


1934: Πυροβολείται από πράκτορες του FBI έξω από θέατρο του Σικάγο, ο Τζον Ντίλινγκερ, αμερικανός ληστής τραπεζών και «υπ΄ αριθμ. 1 δημόσιος κίνδυνος». Η αναζήτησή του είχε διαρκέσει 13 μήνες.


1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Εκατό διαδηλωτές νεκροί στην άσφαλτο έκαναν τον Χίτλερ να αναστείλει την απόφαση «επ’ αόριστον».

1965: Τρία μέλη των Rolling Stones, ο Μικ Τζάγκερ, ο Μπράιαν Τζόουνς και ο Μπιλ Γουάιλμαν καταδικάζονται από δικαστήριο του Λονδίνου σε πρόστιμο 5 λιρών ο καθένας. Κρίθηκαν ένοχοι για προσβολή της δημοσίας αιδούς, επειδή ούρησαν σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου. 

1974: Στην Κύπρο, ο πρόεδρος - μαριονέτα της χούντας Νίκος Σαμψών κηρύσσει την ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι βγάζουν τανκς στην Κυρήνεια, ρίχνουν αλεξιπτωτιστές στο βόρειο τμήμα του νησιού, στέλνουν νέα πλοία και προσγειώνουν ογδόντα αεροπλάνα στη θέση Αγύρτα.


1981: Ο τούρκος «γκρίζος λύκος» Μεχμέτ Αλί Αγκτσά καταδικάζεται σε ισόβια για την απόπειρα δολοφονία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ.


1982: Ο αιδεσιμότατος Μουν, ηγέτης αιρετικής οργάνωσης, τελεί γάμο με 2200 ζευγάρια, στη μεγαλύτερη γαμήλια τελετή όλων των εποχών.

1988: Πεθαίνει ο τροβαδούρος Τώνης Μαρούδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.