Αναζήτηση επενδυτών στο Λονδίνο

Σε πανηγυρικό κλίμα -το γνωστό άλλωστε των τελευταίων ημερών- επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Λονδίνο με στόχο την προσέλκυση επενδυτών και την «ενίσχυση των οικονομικών και πολιτικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών».
Αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψης ο υφυπουργός Δημήτρης Λιάκος μεταξύ άλλων είπε: «κύριο μέλημά μας στο εξής πρέπει να είναι το πώς θα πείσουμε τους ξένους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας, προκειμένου να πετύχουμε το διπλό στόχο, ανάπτυξη και απασχόληση. Θέλουμε να δείξουμε τα πολλά επιτεύγματα της περιόδου, όπως και να περιγράψουμε πώς βλέπουμε το μέλλον». Και βέβαια τα πολλά επιτεύγματα της περιόδου δεν είναι άλλα από το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, εργασιακών ασφα­λιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και λοιπά δυσβάσταχτα μέτρα που με «μεγάλη επιτυχία» κατάφερε η κυβέρνηση Τσίπρα να επιβάλει στον ελληνικό λαό.
Διαφημίζοντας λοιπόν τον νέο οικονομικό παράδεισο που μπορεί να προσφέρει ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον καθώς και πολύ φτηνό εργατικό δυναμικό σε πολυεθνικές και μεγαλοεπιχειρηματίες, ο πρω­θυπουργός στη συνάντησή του με τους μεγάλους οικονομικούς παρά­γοντες του Λονδίνου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα «λάθη του παρελ­θόντος που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση» και σ’ αυτό το πλαίσιο, τόνισε «τη σημασία των δομικών μεταρρυθμίσεων».
Ταυτόχρονα κατά τη συνάντησή του με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός έστειλε ακόμα ένα μήνυμα: «η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχει­ρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα». «Η χώρα μας παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρί­νονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς», επισήμανε. Στην περίπου δίωρη συνάντηση, συζήτησαν για όσα έχει σκοπό να πράξει η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη περίοδο, προκειμένου η χώρα να γίνει πιο ελκυστική.
Η προσέλκυση επενδυτών και η διαμόρφωση ελκυστικού περι­βάλλο­ντος για τους μέγαλους οικονομικούς παράγοντες του πλανήτη κλίνεται σε όλους τους τόνους και αποτελεί το κύριο ζητούμενο όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η χώρα μας παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες τους οποίους στη συνέχεια οδηγεί στο δρόμο της μετανάστευσης, στη χώρα μας επιβάλλονται μνημόνια λιτότητας, φτώχειας, ανεργίας και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου προκειμένου να διαμορ­φωθεί αυτό το ελκυστικό για τους επενδυτές περιβάλλον.
Το ικανό παιδί πλέον των ιμπεριαλιστών, που δέχεται τα συγχαρητήριά τους για το έργο του, αναμασά τη γνωστή καραμέλα των «λαθών του παρελθόντος» που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση, καθώς και την ανάγκη μεταρ­ρυθμίσεων όπως ακριβώς έκαναν και όλοι οι προκάτοχοί του, αποκρύπτοντας τα πραγματικά αίτια της κρίσης, προκειμένου να υπηρετήσουν πιστά τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.