Η ΕΡΓ.Α.Σ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Η ΕΡΓ.Α.Σ καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση ενάντια σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δημόσιο, στις 6.7
Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με ΜΑΤ και χημικά έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, μέλη της της ΑΔΕΔΥ και των Διοικήσεων Ομοσπονδιών του Δημοσίου, όταν απαίτησαν να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που εδώ και πολύ καιρό αποφεύγει συστηματικά τη συνάντηση.
Συνδικαλιστές από το χώρο της Υγείας, του Πολιτισμού, της Άμυνας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητούν από την κυβέρνηση, επίσημη ενημέρωση, σχετικά με το πόρισμα της 17μελούς Επιτροπής για την επανεξέταση χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος των δημοσίων υπαλλήλων και άκρη δε βγάζουν.
Ενώ ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει στα ΜΜΕ ψευτιές περί δήθεν επανεξέτασης των στόχων των μνημονιακών πλεονασμάτων, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες δίνουν νέο ραντεβού στην οδό Νίκης στο υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 10-07-2018 στις 7πμ το πρωϊ, στο βαθμό που είναι πλέον κοινό μυστικό ότι το ανθυγιεινό επίδομα θα περικοπεί από το 90% των δημοσίων υπαλλήλων που το έπαιρναν μέχρι σήμερα.
70 έως 150 ευρώ θα περικοπούν από το 90% των πιο φτωχών εργαζομένων του Δημοσίου, οι οποίοι κάνουν τις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Θα το παίρνουν μόνο όσοι είναι εντελώς βέβαιο ότι θα φτάσουν στη σύνταξη (αν φτάσουν) με κάποια επαγγελματική ασθένεια.
Απέναντι στις διαμαρτυρίες τους η κυβέρνηση απαντά και με τον αυταρχισμό, ενώ την ίδια στιγμή και η διοίκηση του Μετρο απειλεί τους εργαζόμενους που πραγματοποιούν  κινητοποιήσεις οτι  «θα προχωρήσει στην αξιοποίηση κάθε ένδικου μέσου, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.