Στον 16ο τακτικό ανακριτή η δίωξη για κακούργημα κατά των μελών του ΔΣ της ΑΕΚ


«ΨΕΜΑΤΑ: Δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη στο ΔΣ της ΑΕΚ!». Αστραψε και βρόντηξε η ηλεκτρονική ναυαρχίδα των «υπαλληλικών» ΜΜΕ (aek365.com). Και συνέχισε: «Εξαλλοι στην Ενωση ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μηνύσεις και αγωγές για τα ανυπόστατα και συκοφαντικά δημοσιεύματα περί κακουργηματικής δίωξης σε μέλη της Ερασιτεχνικής».
Aυτά στις 30 Μάη, στις 21:30 το βράδυ. Γιατί λίγες ώρες προτύτερα, στις 12:01 το μεσημέρι, η ίδια ιστοσελίδα θεωρούσε δεδομένη τη δίωξη και διαμαρτυρόταν υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ντροπή! Ταλαιπωρούν σε ανακριτές και δικαστήρια τους ανθρώπους που έσωσαν την ΑΕΚ».

Κάποιος από τους Κοντονή, Συναδινό, Βασιλειάδη (υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς Αθλητισμού) έστειλε στον εισαγγελέα την αναφορά που είχαν συντάξει μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για οικονομικές ατασθαλίες από το ΔΣ του σωματείου τους. Ενώ η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εισέπραξε τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ την περίοδο που ο Μελισσανίδης είχε ρίξει την ποδοσφαιρική ομάδα στη Γ’ Εθνική (για να την πάρει μετά «καθαρή»), δεν πλήρωνε τα ενοίκια των γραφείων της και τους εργαζόμενους σ’ αυτά! 

Κάποιος από αυτούς που πέρασαν από την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, λοιπόν, έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στον/στην Πταισματοδίκη Αθηνών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του κακουργήματος της απιστίας, η προκαταρκτική εξέταση διήρκεσε περίπου ένα πεντάμηνο, προφανώς ο Αλεξίου και οι υπόλοιποι του ΔΣ της Ερασιτεχνικής (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από τον Ιούνη του 2013 μέχρι τον Ιούνη του 2014) έδωσαν τις εξηγήσεις τους (απολογία), η δικογραφία επέστρεψε στον εισαγγελέα κι αυτός –αντί να τη βάλει στο αρχείο παραδίδοντας άσπιλους και αμόλυντους στην κοινωνία αυτούς τους αδάμαντες, που υπηρετούν με ανιδιοτέλεια και προσωπικό κόστος τα υψηλά ιδανικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού- άσκησε ποινική δίωξη για απιστία στην κακουργηματική της μορφή, από κοινού κατ’ εξακολούθηση (αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί την κάνανε τη «δουλειά» και ότι η «δουλειά» κράτησε καιρό) και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.

 Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι απολογητικές καταθέσεις ή τα απολογητικά υπομνήματα που κατέθεσαν οι 20 κατηγορούμενοι δεν έπεισαν τον εισαγγελέα για το αβάσιμο των σε βάρος τους καταγγελιών. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής και τους άσκησε ποινική δίωξη. Κι όπως το κόβουμε το πράγμα, όταν ολοκληρωθεί και η τακτική ανάκριση, θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων. Δεν νομίζουμε ότι θα αλλάξει κάτι στη διαδικασία της ανάκρισης, διότι όλη η υπόθεση συνοψίζεται στο… γιωργάκειον ερώτημα: «πού πήγαν τα λεφτά;». Αν ο Αλεξίου και οι υπόλοιποι είχαν πειστικές απαντήσεις, θα τις είχαν δώσει στην προκαταρκτική εξέταση και δε θα ήταν τώρα κατηγορούμενοι.

 Οι κατηγορούμενοι Αλεξίου και σία είναι οι ίδιοι που προώθησαν την επαίσχυντη και παράνομη σύμβαση εκχώρησης του οικοπέδου της ΑΕΚ (της έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση) στην εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» της οικογένειας Μελισσανίδη.

Οι δυο αυτές υποθέσεις (εξαφάνιση 10 εκατ. ευρώ και παράνομη παραχώρηση του οικοπέδου) είναι συγκοινωνούντα δοχεία
.
Η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ενδιαφέρει και το δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή μελών της ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδίας και κατά του παράνομου παραχωρητήριου, γιατί πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, που δρουν παράνομα καθ’ όλη αυτήν την περίοδο. Ενδιαφέρει όμως και το υπουργείο Περιβάλλοντος (υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτική ηγεσία), που έχουν την εκκρεμότητα της νομιμοποίησης ή της απόρριψης της παράνομης σύμβασης.

 H ανάθεση στον ανακριτή έγινε στις 17 Μάη, την ίδια μέρα που στον σχετικό διαδικτυακό τόπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας αναγράφηκε ότι η υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, ανατέθηκε στον ανακριτή (πάντοτε, με την άσκηση ποινικής δίωξης ορίζεται και ο ανακριτής στον οποίο ανατίθεται η υπόθεση).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια