Μαζική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στη τοπική αυτοδιοίκηση


Αρκετά μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη στις 22/6 στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα. Αρκετά λογικό με βάση τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία επιβεβαίωσε αυτό που είναι γνωστό εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, ότι οι χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στους δήμους βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση και την απαίτηση επιστροφής των μισθών από τον Γενάρη του 2017. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι από όλους τους δήμους της Αττικής και όχι μόνο.

Ξανθή, Λιβαδειά, Λαμία ήταν μερικές από της περιοχές από τις οποίες οι εργαζόμενοι έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση. Οι κάποιες χιλιάδες συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν τη διαδήλωσή τους από το Μεταξουργείο ανέβηκαν από την Αγ. Κωνσταντίνου ως την Ομόνοια, συνέχισαν στη Σταδίου ως το Υπουργείο Οικονομικών και ολοκλήρωσαν την πορεία ως τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν εθεάθη στο Υπουργείο οικονομικών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να τον αποδοκιμάσουν. Επίσης έγινε περιορισμένη ρίψη χημικών στο ύψος της Βουλής όταν κομμάτι διαδηλωτών προσπάθησε να ανοίξει τις μπάρες από τον περίβολό της.

Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε με μπλοκ και συνθήματα στη διαδήλωση καθώς και προκήρυξη που μοίρασε μαζικά ενάντια στις απολύσεις, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια