Όλοι στην κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ την Πέμπτη 22/6/2017

Προσυγκέντρωση της ΕΡΓ.Α.Σ στην πλ. Καραϊσκάκη & Αγ. Κωνσταντίνου
Συνάδελφοι μόνιμοι- συμβασιούχοι.
Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου οι μάσκες πλέον έπεσαν. Με την απόφασή του 10.000 περίπου συμβασιούχοι, εργαζόμενοι κυρίως στη καθαριότητα, πετάγονται στο δρόμο. Έτσι οι εργαζόμενοι αυτοί, που ακόμα και το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απολύονται! Ο απόλυτος παραλογισμός. Αν αυτοί που είναι αναγκαίοι και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως είναι η καθαριότητα, απολύονται τότε, με τη λογική αυτή θα έπρεπε το όργανο αυτό να απαιτήσει την απόλυση όλων των εργαζόμενων στη τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Αν το Ελεγκτικό Συνέδριο έπρεπε να παρέμβει για τη διαφύλαξη της περίφημης συνταγματικής νομιμότητας, αυτό θα έπρεπε να το κάνει όταν η κυβέρνηση προσλάμβανε συμβασιούχους σε θέσεις μονίμων αναγκών και να την υποχρεώσει να κάνει μόνιμες προσλήψεις. Όμως δεν το έκανε τότε και το κάνει τώρα στο όνομα δήθεν της συνταγματικής νομιμότητας. Στη πραγματικότητα όμως η απόφαση αυτή έρχεται να ευθυγραμμιστεί με τη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και τη κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
Στη πραγματικότητα η απόφαση αυτή δίνει άλλοθι στις κουτοπονηριές του Σκουρλέτη που τώρα θα λέει ότι “εμείς θέλαμε αλλά δυστυχώς το Σύνταγμα και αυτοί που το ψήφισαν μας έχει δέσει τα χέρια και τα πόδια”. Ανεξάντλητη βέβαια η απάτη και η δημαγωγία απ’ τη κυβέρνηση και τον υπουργό της υποτιθέμενης “αριστερής” διαμαρτυρίας! Εκείνο όμως που είναι βέβαιο είναι το γεγονός ότι 10.000 άνθρωποι θα βρεθούν από αύριο στην ανεργία και από δω και πέρα όσοι θα προσλαμβάνονται με τα προτεινόμενα δίμηνα του Σκουρλέτη θα είναι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ ή των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, δηλαδή μιας απόλυτα ελαστικής και φτηνής εργασίας, είναι βέβαιο ότι με το τρόπο αυτό ανοίγει τις ορέξεις σ΄ αυτούς που στοχεύουν να αρπάξουν με τις ιδιωτικοποιήσεις το χρυσάφι που κρύβεται στα σκουπίδια για να “μιζάρουν” στις βρώμικες αυτές υποθέσεις.
Συνάδελφοι.
Η σημερινή κινητοποίηση πρέπει να αποτελέσει την αρχή ενός μαζικού ενωτικού ταξικού αγώνα που δεν αφορά μόνο το πρόβλημα τους συμβασιούχους που σήμερα απολύονται. Δεν είναι καν πρόβλημα μόνο των εργαζομένων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι πρόβλημα όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αναμφισβήτητα η αιχμή του δόρατος είναι σήμερα οι άνθρωποι που πετιούνται έξω απ’ τη δουλειά τους. Είναι ανάγκη ο αγώνας να γενικευτεί σε όλη την αυτοδιοίκηση. Η διασφάλιση της δουλειάς στους συμβασιούχους που ούτως ή άλλως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, φράζει το δρόμο στις κυβερνητικές επιδιώξεις για να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ενωμένοι, μαχητικά αγωνιστικά και ταξικά να παλέψουμε ενάντια σε κάθε απόλυση!
Να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου σύμφωνα με τις συμβάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ!
Αγώνας διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!
Ιούνης 2017
ΕΡΓ.Α.Σ
στους ΟΤΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια