Ιδού η πραγματική τρομοκρατία


Λίγες ώρες πριν από τη μικροέκρηξη του φακέλου, που τραυμάτισε ελαφρότατα τον μνημονιακό πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μια ισχυρή έκρηξη στην εταιρία υγραερίου TOP GAS στον Ασπρόπυργο τραυμάτισε τρεις εργάτες. Οι δύο έχουν εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού στο πρόσωπο, το σώμα και τα χέρια και δίνουν ακόμα μάχη για τη ζωή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων Αττικόν και Αγιος Σάββας.

Τα ραδιοκάναλα δε διέκοψαν τη ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν την είδηση, δεν έστειλαν συνεργεία στον τόπο του «ατυχήματος», την επομένη είχαν κιόλας ξεχάσει το συμβάν. Οι εφημερίδες δεν το έκαναν πρωτοσέλιδο, δεν έβαλαν «ξύλινους» τίτλους όπως «Φτάνει πια!», «Σταματήστε τους!» και τα παρόμοια. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν έκαναν πολιτικές δηλώσεις, βουλευτές και πολιτευτές δε συνωστίστηκαν στους προθαλάμους διευθυντικών στελεχών των ΜΜΕ εκλιπαρώντας να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν κι αυτοί μια δήλωση. Δε χρησιμοποίησαν ούτε το λατρεμένο τους twitter, στο οποίο «τιτίβιζαν» διαρκώς για τον Παπαδήμο, συναγωνιζόμενοι ποιος θα γράψει την πιο ξεχωριστή παπάρα, για να διακριθεί από τους υπόλοιπους.

Αν δεν υπήρχε η χρονική σύμπτωση με τον μικροτραυματισμό του Παπαδήμου, σύμπτωση που σχολιάστηκε ευρέως στο Διαδίκτυο, με τρόπο όχι κολακευτικό για τον Παπαδήμο, ούτε η Αχτσιόγλου με τον Τζανακόπουλο θα έκαναν τον κόπο να πεταχτούν μέχρι τον Αγιο Σάββα «προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του ενός εκ των τριών εργαζομένων», όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση (το Αττικόν στο Χαϊδάρι τους έπεφτε κομματάκι μακριά, οπότε «ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του δεύτερου εκ των εργαζομένων που τραυματίστηκαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Διοικητή του Αττικού».

Σε άλλες περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών εργατών από «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς οι υπουργοί δεν επισκέπτονται τα νοσοκομεία. Σε περιπτώσεις θανάτων από εργατικά «ατυχήματα» δεν στήνονται με περίλυπο ύφος στις κηδείες, ούτε τρέχουν να συλλυπηθούν τους συγγενείς που έχασαν τον άνθρωπό τους. Περιορίζονται σε ένα τυπικό δελτίο Τύπου, στο οποίο εκφράζουν τη λύπη και την οδύνη τους.

Αυτά τα δελτία Τύπου (έτσι έγινε και τώρα) καταλήγουν με μια μόνιμη επωδό: «Η τήρηση των κανόνων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το σύνολο της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό». Με ανάλογης αξίας επωδό κλείνουν και τα δελτία Τύπου της ξεπουλημένης στο κεφάλαιο ΓΣΕΕ: «Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν».

Η λέξη «ατύχημα» ποτέ δεν τίθεται σε εισαγωγικά στις ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ. Είναι πραγματικά ατύχημα, δεν είναι δολοφονία σε καπιταλιστικό κάτεργο, τα αφεντικά του οποίου ενδιαφέρονται μόνο για την αποκόμιση του μέγιστου κέρδους και αδιαφορούν για τους κινδύνους ζωής και βλάβης της υγείας στους οποίους εκθέτουν τους εργάτες. Η σύμπτωση του σοβαρού τραυματισμού των δύο εργατών στον Ασπρόπυργο με τον μικροτραυματισμό του Παπαδήμου μας έδειξε ποια είναι η πραγματική τρομοκρατία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα αυτά τα καρναβάλια