Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη της Λαμπούσας Κυριακή 10 Σεπτέμβρη, στις 10:30πμ, στο μνημείο της Λαμπούσας Inbox x


http://1.bp.blogspot.com/-h5eAAVw2Dhg/Tgpefpi68LI/AAAAAAAAGrA/dpelpzSwTg8/s1600/emfilios.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-MPgyRjfUook/TYnqMN_13YI/AAAAAAAAA6k/GXuYsDpJzpY/getImage.png
http://1.bp.blogspot.com/_DTt2FJYCezQ/TURcaalPyPI/AAAAAAAACW0/RysuJwVu2XY/s1600/images.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_28qfyrZlT0I/SsoP4xLnfwI/AAAAAAAASZM/mbibG52GOC0/s200/SIMA%2520KKE%25201.jpg




Δελτίο τύπου
73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ
Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς
λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ – ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ
Τιμάμε τη νικηφόρα μάχη του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα ενάντια στα φασιστικά –κατοχικά- στρατεύματα, μια από τις σημαντικότερες για την απελευθέρωση της Νότιας Εύβοιας. Τιμάμε το νεκρό ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου και τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στη φασιστική κατοχή για μια καλύτερη ζωή.
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας μέσα από την ΕΑΜική αντίσταση έδωσαν τη δική τους, ξεχωριστή, συμβολή στην Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Μπροστάρηδες, καθοδηγητές και αιμοδότες σε αυτό τον αγώνα μπήκαν οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ.
Ανυπολόγιστη ήταν η συνεισφορά της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού στο τσάκισμα του ναζισμού-φασισμού στην Ευρώπη. Η κόκκινη σημαία που κυματίζει στο Βερολίνο σημάδεψε την έκβαση του πολέμου στη λαϊκή συνείδηση και δε σβήνει όσο βρόμικο μελάνι και αν χυθεί!
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
μαζί με κρίση, πόλεμο και αντικομμουνισμό
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανεχθεί την ανιστόρητη και επικίνδυνη ταύτιση του φασισμού με την Κομμουνισμό!
Το αντικομμουνιστικό συνέδριο της ΕΕ στην Εσθονία δεν αποτελεί «παραφωνία» καθώς ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ. Αυτή είναι "η ΕΕ που αλλάζει" του ΣΥΡΙΖΑ -και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο-, αυτή είναι η "Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης" της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εμφανίζεται δικαιωμένη για την απόφασή της να μη συμμετέχει στην Εσθονία γιατί αθωώνει συστηματικά την ΕΕ για τον αντικομμουνισμό της, που πάει χέρι - χέρι με την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες της ΝΔ, που ξεσήκωσε και συμμετείχε σε αυτόν τον αντικομμουνιστικό οχετό, συναγωνιζόμενη την εγκληματική ναζιστική συμμορία της ΧΑ.
Ο αντικομμουνισμός προετοιμάζει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση!
Ο αντικομμουνισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για παραπέρα χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, ένταση των μέτρων καταστολής, περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο.

Κ.Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  ΚΚΕ ΄
Παράρτημα  ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ  Εύβοιας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.