Κάτω τα νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - ολιγαρχίας

ΟΛΟΙ στην Πορεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ
Με νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξωραΐσει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης και να αποπροσανατολίσει το λαό σχετικά με τα νέα επώδυνα μέτρα που θα πάρει σύμφωνα με τις επιταγές ΕΕ- ΔΝΤ μπροστά στην επερχόμενη τρίτη αξιολόγηση. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιεί και την επίσκεψη Μακρόν, πα­ρουσιάζοντάς την ως ψήφο εμπι­στοσύνης στην κυβερ­νητική πολιτική, όταν στην πραγ­ματικότητα ο Γάλλος πρω­θυπουργός ήρθε στην Ελλάδα με εκπροσώπους του γαλλικού κεφαλαίου προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα του γαλλικού ιμπεριαλισμού και να διεκδικήσει αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.
Πίσω όμως από την ακατάσχετη δημαγωγία η πραγματικότητα βοά: Τα 113 προαπαιτούμενα που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να νομοθετήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νέο πετσόκομμα των συντάξεων, συνέχιση της φοροεπιδρομής, θέσπιση συνδικαλιστικού νόμου που στην πραγματικότητα έρχεται να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Τα περιβόητα «αφηγήματα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί «δίκαιης ανάπτυξης», όπως βαφτίζεται η βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού προς όφελος της κερδοφορίας ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν την εξευτελιστική υποτέλεια της συγκυβέρνησης.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Τσίπρα παραχωρεί πρόθυμα τις στρατιωτικές βάσεις στους Αμερικανονατοϊκούς μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους, μακελλεύοντας λαούς και δημιουργώντας τα καραβάνια των προσφύγων. Την ίδια στιγμή, κάτω από την υψηλή εποπτεία και καθ’ υπόδειξη των Αμερικάνων, προχωρά σε συμφωνίες συνεργασίας με τα αντιδραστικά καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Κομπάζει έτσι ο Τσίπρας πως η κυβέρνησή του έχει πετύχει την αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα που στο Αιγαίο ακολουθεί πολιτική ενδοτισμού απέναντι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας και αναζητά σωσίβιο στους ξένους πάτρωνές της. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για καμιά στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας. Αντίθετα η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπλέκει την Ελλάδα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και μόνο νέα δεινά προμηνύει για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.
Απέναντι στο νέο αντιλαϊκό σκηνικό που στήνεται, ο λαός μπορεί και πρέπει να υψώσει και πάλι το ανάστημά του. Με όπλο τα σωματεία του και κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, λαός και νεολαία πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο μόνος τρόπος να αντιμετωπισθεί και να ανατραπεί αυτή η πολιτική είναι ο δικός τους ενιαίος, μαζικός, παλλαϊκός αγώνας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της υποτέλειας.
✓ Ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας, 
της εξαθλίωσης και της υποδούλωσης
✓Έξω από ΕΕ – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ
✓ Έξω οι στρατιωτικές βάσεις
ΟΛΟΙ στην Πορεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.