ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ
Και ο φετινός Σεπτέμβρης βρίσκει τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, συνολικά το λαό στο κέντρο της ανελέητης επίθεσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.Την ορατή σε όλους πραγματικότητα της συνέχισης και κλιμάκωσης της επίθεσης σε όλο το εύρος και βάθος των λαϊκών δικαιωμάτων τα κυβερνητικά επιτελεία επιχειρούν, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, να την συγκαλύψουν. Η δήθεν επιτυχία της επικείμενης εξόδου στις αγορές, οι φλυαρίες για την Ανάπτυξη που σε λίγο θα έρθει και που μάλιστα θα είναι και δίκαιη χρησιμοποιούνται από τους επικοινωνιολόγους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να ωραιοποιήσουν τις μαύρες μέρες που περνάει ο λαός μας. Εν όψει, μάλιστα, και της ΔΕθ η κυβέρνηση αξιοποιεί και την επίσκεψη Μακρόν για να κάνει πιο πιστευτό το αφήγημά της ότι τα δύσκολα έχουν περάσει.
Η πραγματικότητα, όμως, παρόλο το κυβερνητικό φτιασίδωμα, δεν μπορεί να συγκαλυφθεί. Η ανεργία στα ύψη, οι μισθοί και τα μεροκάματα πετσοκομμένα, το ίδιο και τα δικαιώματα στην ασφάλιση και τη σύνταξη, η φοροληστεία του λαού κλιμακώνεται, οι εργασιακές συνθήκες ταυτίζονται με αυτές της γαλέρας. Συνολικά, εντείνεται η μεταφορά του πλούτου από το λαϊκά στρώματα στο μεγάλο κεφάλαιο και στους ιμπεριαλιστές πάτρωνες. Ήδη η κυβέρνηση, λίγο μετά από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, προετοιμάζεται για την τρίτη προκειμένου να μην αφήσει όρθιο κανένα δικαίωμα εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, όπως απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της χώρας και το ξένο αλλά και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι τέτοιο, μάλιστα, το κυβερνητικό θράσος που το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας στους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές βαφτίζεται ανάπτυξη. Και το θράσος γίνεται ακόμη πιο απροκάλυπτο, όταν χρησιμοποιείται το βήμα της ΔΕΘ για να διαφημίσει η κυβέρνηση τις ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα του λιμανιού, του νερού, της ΕΛΒΟ της πόλης μας. Όταν, ακόμη, συνεχίζεται η καταστροφή της Eldorado Gold στην Χαλκιδική, δείχνοντας πως το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο εννοεί τις επενδύσεις, που τόσο θέλει να προσελκύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τίμημα όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση.

Παράλληλα με την επίθεση η κυβέρνηση, υπηρετώντας το καθεστώς της εξάρτησης σε όλες του τις διαστάσεις, δίνει «γη και νερό» στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές. Η χώρα συνεχίζει να είναι ορμητήριο των Αμερικάνων φονιάδων ενάντια σε γειτονικές χώρες και λαούς. Σε μία περίοδο που οξύνεται επικίνδυνα ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών οικονομικής και πολιτικής επιρροής - κυριαρχίας αυτή η πολιτική μόνο σε πολεμικούς κινδύνους μπλέκει το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Η αναγκαιότητα να οικοδομηθεί αγωνιστική απάντηση του λαού μας απέναντι σε όλη την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, με την οποία συμφωνούν στην ουσία της και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, είναι παραπάνω από προφανής.Σε αυτή την κατεύθυνση και μακριά από τις αδιέξοδες λογικές και πρακτικές περιχαράκωσης και ουσιαστικής υπονόμευσης των αγώνων που ακολουθεί το ΚΚΕ, να δώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να είναι μαζικό και μαχητικό το πρώτο κινηματικό ραντεβού της χρονιάς στην πορεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ.Ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας, της ανεργίας και της εξάρτησης

Έξω από ΕΕ - ΔΝΤ – ΝΑΤΟ. Έξω οι βάσεις


Ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας, της ανεργίας και της εξάρτησης

Έξω από ΕΕ - ΔΝΤ – ΝΑΤΟ. Έξω οι βάσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.