Μήνυμα αντίστασης και πάλης στη συγκέντρωση της ΔΕΘ έστειλαν οι εργαζόμενοι

Μήνυμα αντίστασης και πάλης στη συγκέντρωση της ΔΕΘ έστειλαν οι εργαζόμενοι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - ολιγαρχίας
Με τρεις χωριστές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Παρά την παρατεταμένη υποχώρηση στην οποία βρίσκεται το εργατικό και λαϊκό κίνημα αλλά και την πολυδιάσπαση, αρκετές χιλιάδες εργαζομένου, λαού και νεολαίας έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στις συγκεντρώσεις διαδηλώνοντας ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική των μνημονίων που σαρώνει αδιάκοπα εργατολαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα σκορπώντας τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Η συμμετοχή του κόσμου στο πρώτο αγωνιστικό προσκλητήριο συνδικάτων και πολιτικών δυνάμεων, μετά την καλοκαιρινή περίοδο, αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα. Είναι ανάγκη να ενταθούν όλες οι προσπάθειες των συνεπών ταξικών δυνάμεων ώστε να ξαναμπεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε τροχιά νέων αγώνων για να ανακόψει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που υπαγορεύουν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες και πρόθυμα επιβάλλουν οι ντόπιοι λακέδες τους.
Δυναμική και αγωνιστική συμμετοχή της ΛΑ-ΑΑΣ
Με αγωνιστικό παλμό πλαισίωσαν οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές το μπλόκ της ΛΑ-ΑΑΣ στη συγκέντρωση της Καμάρας, στην οποία έπαιρναν μέρος μια σειρά δυνάμεις. Κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση.
Σημαντική ήταν η παρουσία του Μ-Λ ΚΚΕ, με το αγωνιστικό παρόν συντρόφων και συναγωνιστών, τόσο από την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και από άλλες πόλεις της χώρας. Το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ πλαισίωσαν κυρίως νεολαίοι κρατώντας κόκκινες σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα.
Κυβερνητικές εξαγγελίες εξωραϊσμού και συγκάλυψης της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής
Με φόντο τις εργατικές διαδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από το βήμα της ΔΕΘ ο Α. Τσίπρας επιχείρησε να εξωραΐσει για μια ακόμα φορά τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλλει με αμείωτη ένταση. Μετά το εγκώμιο στους “καλούς καπιταλιστές” και τις απλόχερες υπηρεσίες του για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των Γάλλων ιμπεριαλιστών, σειρά είχε η επικοινωνιακή πολιτική της εξαπάτησης με φόντο τα γνωστά επιχειρήματα περί “δίκαιης ανάπτυξης”, “επενδύσεων” και “εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια”, τα οποία επανέλαβε από τη ΔΕΘ με τον ίδιο μονότονο τρόπο.
Καμία κάλπικη δημαγωγία και κυβερνητική προπαγάνδα δεν μπορεί να συγκαλύψει το μέγεθος της βαρβαρότητας που ζει ο λαός μας από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική η οποία εδώ και 8 χρόνια σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, την ώρα που προσφέρει «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές και στα ξένα πολυεθνικά μονοπώλια. Για τους εργαζόμενους και το λαό μας ξανοίγεται μόνο μια διέξοδος. Ο δρόμος του ανυποχώρητου και παρατεταμένου παλλαϊκού αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ- ολιγαρχίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.