Μόνο το πολιτικάντικο παιχνίδι τους ενδιαφέρει


Οσο περνούν οι μέρες τόσο γίνεται πιο καθαρό πως αυτό που εκτυλίσσεται γύρω από την καταστροφική ρύπανση του Σαρωνικού είναι ένα πολιτικάντικο παιχνίδι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, τη ΝΔ κυρίως. Και οι μεν και οι δε αδιαφορούν πλήρως για τα αίτια της καταστροφής, για τη γρήγορη αντιμετώπισή της, για την πρόληψη παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον. Η αντιπολίτευση βρήκε την κυβέρνηση με την πλάτη στα σκοινιά και τη σφυροκοπά ανελέητα, ενώ η κυβέρνηση αμύνεται απεγνωσμένα, μετρώντας το χρόνο μέχρι να ξεχαστεί κι αυτό.

Δεν ξέρουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τι συμβαίνει στον Πειραιά με τα σαπιοκάραβα, το εμπόριο και το λαθρεμπόριο καυσίμων; Φυσικά και ξέρουν. Οπως ξέρουν ότι τρανταχτά ονόματα του «επιχειρηματικού τζετ σετ» φτιάχτηκαν με αυτό το λαθρεμπόριο. Δεν ήξεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή την κατάσταση, όταν ανέλαβαν τα κυβερνητικά ηνία; Φυσικά και ήξεραν. Παριστάνουν τώρα τους αιφνιδιασμένους, ανακαλύπτουν «κενά» στη νομοθεσία, «αρρυθμίες» στον κρατικό μηχανισμό, με μοναδικό σκοπό να αποσείσουν τις ευθύνες τους, να τη βγάλουν καθαρή μέχρι «να περάσει η μπόρα». Κι ο Κουρουμπλής με τον Σαντορινιό έσωσαν τις καρέκλες τους, γιατί ο Τσίπρας αναγκάστηκε να τους «υιοθετήσει» και αν τους διώξει τώρα (κατόπιν εορτής) θα επιβεβαιώσει την κριτική της αντιπολίτευσης.

Σκεφτείτε μόνο τι σχεδιάζει να κάνει η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Να πάρει την αρμοδιότητα από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων και να τη δώσει στους Νηογνώμονες. Δηλαδή, σε ιδιωτικές εταιρίες που μόλις δουν λίγο «λάδι» εκδίδουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για το χειρότερο σαπάκι!

Η καταστροφή του Σαρωνικού οφείλεται από τη μια στην απληστία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που δε λογαριάζει ούτε περιβάλλον ούτε ανθρώπινες ζωές, και από την άλλη στην άθλια πολιτική των κυβερνήσεων (όλων ανεξαιρέτως, και της σημερινής), που κάνει πλάτες στους εφοπλιστές και παίζει στα ζάρια το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, μη διαθέτοντας ούτε έναν στοιχειώδη μηχανισμό άμεσης αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών.

ΥΓ. Χαρακτηριστική του πολιτικάντικου παιχνιδιού που παίζεται είναι η μούγκα των Οικολόγων Πρασίνων. Οταν συμμετέχεις στην κυβέρνηση κι απολαμβάνεις παχυλότατα κρατικά πόστα, δείχνεις… ανοχή στις «αναποδιές». Αλλωστε, η οικολογία αυτού του τύπου ήταν πάντοτε ένα όχημα για πολιτική καριέρα και «μασούλημα» κονδυλίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.