"Το μαγικό αδράχτι"

Φωτογραφία της Παναγιώτα Κολλέρη.
 "Το μαγικό αδράχτι" είναι ένα υπέροχο παραμύθι που συμμετείχε στον περσινό πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής παιδικού βιβλίου της γυναικείας λογοτεχνικής συντροφιάς και τα σχόλια που έλαβε και αναγράφονται στο πίσω εξώφυλλο είναι: "Κλασικό παραμύθι με όλα τα βασικά στοιχεία του. Παραμύθι καταπληκτικό, με την καλή και τους κακούς, με το μαγικό στοιχείο, με δράση και τη βράβευση της καλοσύνης. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για το βραβείο. Όμορφο παραμύθι, σαν να το λέει η γιαγιά στα εγγόνια. Ωραίες οι επαναλήψεις και τα στιχάκια. Ωραίες οι τρεις δοκιμασίες. Είναι ένα κλασικό παραμύθι με τα όλα του".
Παρουσιάστηκε 28 Μάη, στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, στα Ψαχνά και εξαντλήθηκε από την πρώτη στιγμή. Θα κυκλοφορήσει, όμως, πολύ σύντομα από τις εκδόσεις Οσελότος και θα γίνει προσπάθεια επικοινωνίας του παραμυθιού σε όλη την Ελλάδα και μακάρι και πιο μακριά, κυρίως σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, με τη φροντίδα των νηπιαγωγών, των δασκάλων και των συλλόγων γονέων.
"Το μαγικό αδράχτι" έκανε πιο μαγικό ο Θανάσης Βούτσας, ένας υπέροχος άνθρωπος και αληθινά μαγικός μουσικός και τραγουδιστής, ο οποίος μελοποίησε και τραγουδά τους στίχους του παραμυθιού. Που σημαίνει ότι "το μαγικό αδράχτι" θα κυκλοφορήσει μαζί με cd αφήγησης και τραγουδιού ολόκληρου του παραμυθιού από τη μαγική φωνή του Θανάση Βούτσα και των άλλων συντελεστών που συμμετέχουν. Αξίζει να σας πω ότι η μουσική του παραμυθιού είναι υπέροχη, μαγική, καθώς οι ήχοι της σε πολλά σημεία είναι ακριβώς φυσικοί ήχοι (χτύπημα της πόρτας, ο αργαλειός που υφαίνει και άλλα).
Οι εικόνες του παραμυθιού έγιναν από έναν υπέροχο άνθρωπο και εκπληκτικό ζωγράφο, τον Νίκο Βλάχο, ο οποίος σπουδάζει σχέδιο και σε διάστημα λίγων ημερών εικονογράφησε το παραμύθι και απέδωσε μοναδικά τις εικόνες μέσα από τα μάτια των παιδιών.
Είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό που συμβαίνει και η χαρά μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν παιδιά, γονείς, νηπιαγωγοί και δάσκαλοι στην πρώτη τους επαφή με "το μαγικό αδράχτι" το συμπεριέλαβαν μεταξύ των πιο γνωστών παραμυθιών του κόσμου, λέγοντας ότι δεν υστερεί σε τίποτα από αυτά και μάλιστα είναι γραμμένο από Ελληνίδα συγγραφέα.
Με το καλό, λοιπόν. Με το καλό η συνεργασία μας με τις εκδόσεις Οσελότος.  

Με το καλό "το μαγικό αδράχτι" να φτάσει σε όλα τα παιδιά. 
Με το καλό να έρθει κοντά σας...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.