Δήλωση υποστήριξης της ΟΚΔΕ στον λαό της Καταλονίας

Η παρακάτω δήλωση της ΟΚΔΕ έχει αποσταλεί σε οργανώσεις και κινήματα της Καταλονίας


Η ΟΚΔΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα του καταλανικού λαού να καθορίσει ο ίδιος το δικό του μέλλον.
Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της εθνικής του αυτοδιάθεσης έως και του κρατικού αποχωρισμού από το Ισπανικό κράτος εάν αυτό είναι η θέλησή του.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των καταλανών εργαζομένων και του λαού να καθορίσουν οι ίδιοι τις δομές της διακυβέρνησής τους, να λύσουν όπως θεωρούν καλύτερα  τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η καπιταλιστική κρίση. Μόνο στην βάση της ελεύθερης επιλογής και συνύπαρξης είναι δυνατό να δημιουργηθούν αλληλέγγυοι δεσμοί μεταξύ όλων των λαών του Ισπανικού Κράτους και όλης της Ευρώπης.
Καταγγέλλουμε τις απειλές, τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και τα σχέδια καταστολής που απεργάζεται η αντιδραστική κυβέρνηση Ραχόϊ και η Ισπανική Μοναρχία, αυτό το αποστεωμένο και οπισθοδρομικό φεουδαρχικό κατάλοιπο. Η “εθνική ενότητα” του πρωθυπουργού Ραχόϊ και του βασιλιά Φελίπε σημαίνει συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής, διάσωση των τραπεζών και ληστεία των εργαζομένων, μεγαλύτερη αντιδημοκρατική αναδίπλωση και αφαίρεση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Την ίδια επίθεση και αντιδημοκρατική αναδίπλωση άλλωστε την βλέπουμε σε όλη την Ε.Ε. Η Ευρώπη της Φτώχειας, του Πολέμου, του Ρατσισμού και της Καταστολής δεν είναι παρά η Ευρώπη του Κεφαλαίου και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και όχι των Εργαζομένων.

Ζήτω η ανεξάρτητη Καταλονία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.