Η δικαστική απόφαση για την παράνομη άδεια

Θα θυμίσουμε ξανά, πως το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΕΝ, η μόνη δημόσια υπηρεσία που κλήθηκε να γνωματεύσει επί της νομιμότητας του παραχωρητήριου, ουδέποτε το έκρινε έγκυρο.

Μετά από πολλές πιέσεις, η τελευταία υποχώρηση που έκανε ήταν να ζητήσει από τον υπουργό ΠΕΝ, Γ. Σταθάκη, να υποβληθεί σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ο Σταθάκης, έχοντας ενημερωθεί ότι το ΝΣΚ έχει αποφανθεί ήδη (Γνωμοδότηση 112/2006 του Β’ Τμήματος, που έχει γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών και επομένως είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέα), πως τα οικόπεδα που παραχωρούνται σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία (είτε κατ’ ιδιοκτησία είτε μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση) είναι πράγματα εκτός συναλλαγής και δεν επιτρέπεται να παραχωρηθούν σε οποιονδήποτε τρίτο, και κατά συνέπεια θα έλεγε το ίδιο και για το παραχωρητήριο προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, επέστρεψε ανυπόγραφο το αίτημα στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου και οι κυβερνητικοί παράγοντες «έπεσαν» πάνω στα στελέχη της ΔΑΟΚΑ, πετυχαίνοντας τελικά να υπογραφεί απ’ αυτά τα στελέχη η διάτρητη άδεια, χωρίς να υπάρχει καμιά νομιμοποίηση του παραχωρητήριου από αρμόδια υπηρεσία και ενώ υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα.

Τώρα, λοιπόν, που το δικαστήριο αποφάσισε ότι το παραχωρητήριο είναι ανυπόστατο, η ΔΑΟΚΑ είναι υποχρεωμένη να ανακαλέσει την παράνομη άδεια.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, γράφουν οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του «συστήματος Μελισσανίδη», με τρόπο που δείχνει ότι δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.

Υπάρχουν διοικητικές και νομικές διαδικασίες για να γίνει αυτό που πρέπει: να ανακληθεί η διάτρητη άδεια.

Τα υπόλοιπα είναι… σανός για υποζύγια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.