Κύλησε ο τέντζερης

Ο Κουρουμπλής τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τις ιταμές δηλώσεις που έκανε από την πρώτη στιγμή (ευρισκόμενος στο Λονδίνο μάλιστα!) που έγινε ορατή η πετρελαιοκηλίδα από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», κι αυτό ήταν κάπως βολικό για τον Τσίπρα, πρώτο γιατί ο Κουρουμπλής θεωρείται «πασόκος με παλαιοκομματικές αντιλήψεις» και δεύτερο γιατί η αναπηρία του προκαλεί μια συμπάθεια για το πρόσωπό του και μια εν γένει συγκαταβατική αντιμετώπισή του από τον κόσμο (που δεν ξέρει και κρίνει συχνά από τη δημόσια εικόνα που ένας αστός πολιτικός φιλοτεχνεί για τον εαυτό του). Σύντομα, όμως, φάνηκε πως για τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, βέρο συριζαίο, στον οποίο ο Τσίπρας ανέθεσε τον συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης της ρύπανσης, ισχύει η παροιμία «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».

Είναι αυτός που ξεπερνώντας σε ιταμότητα τον Κουρουμπλή  βγήκε και δήλωσε ότι «σε είκοσι μέρες οι παραλίες της Αττικής θα είναι καθαρότερες από πριν»! Στη συνέχεια δε, όταν επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να καθαρίσει ο Σαρωνικός, ο Σαντορινιός, σαν να μην έτρεξε τίποτα, βγήκε και πήρε πίσω τη δήλωσή του, λέγοντας ότι «μέσα σ' αυτόν τον πανικό κάνουμε και λάθη»! Μιλάμε για τον απόλυτο αμοραλισμό. Γιατί αυτά τα «λάθη» δεν είναι τυχαία. Είναι ένα ακόμα συνειδητό ψέμα, σαν τα χιλιάδες που λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, προσπαθώντας να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Αυτό έκανε και ο Σαντορινιός, γιατί μόνο με το ψέμα έχουν μάθει να λειτουργούν ως πολιτικά όντα. Απλά, έκανε λάθος υπολογισμό. Κυρίως ως προς τον χρόνο που πέταξε το ψέμα. Δεν υπολόγισε ότι η υπόθεση ήταν ακόμα «καυτή», οπότε το ψέμα θα αποκαλυπτόταν. Φυσικά, σκέψη να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη ούτε που του πέρασε από το μυαλό. Ανθρωποι που έχουν ψηφίσει και με τα δυο χέρια σωρεία μνημονιακών αντιλαϊκών νομοθετημάτων έχουν γίνει εντελώς χοντρόπετσοι.

Αντίθετα, η πονηρή «Αυγή» κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ζημιωμένος αν ακολουθήσει τη γραμμή Κουρουμπλή-Σαντορινιού, που είναι «από άλλο ανέκδοτο» και έμεινε από νωρίς στη γραμμή που υιοθέτησε μετά και το Μαξίμου. «Λελογισμένη αυτοκριτική» και μεταφορά της ευθύνης στις «χρόνιες παθογένειες των μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμα σύμπτωμα του δικομματικού συστήματος».  
Μόνο που οι «μηχανισμοί» έχουν πολιτικούς προϊσταμένους και τα τελευταία δύο χρόνια αυτοί (οι πολιτικοί προϊστάμενοι) δεν ανήκουν στον παλιό δικομματισμό, αλλά στον νέο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Κι αυτό ο κόσμος το ξέρει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.