ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ"

1. Το καλοκαίρι έκλεισε το πρακτορείο εφημερίδων "Ευρώπη" μέσα από το οποίο διανέμονταν στα περίπτερα ο "Λαϊκός Δρόμος". Έτσι ξεκινήσαμε συνεργασία, όπως και μιά σειρά άλλα έντυπα με το μοναδικό πρακτορείο που απέμεινε, το "Άργος¨. Καθώς το τελευταίο φύλλο του "Λ.Δ." που κυκλοφόρησε στις 22 Ιούλη θα αποσυρθεί από το "Άργος" και ενδέχεται να παραμείνουν κάποια φύλλα στα περίπτερα, λόγω των προβλημάτων που προκύπτουν σε μια μεταβατική κατάσταση, οι αναγνώστες του "Λ.Δ" θα πρέπει να ζητούν και να παίρνουν το νέο φύλλο, αυτό που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, και όχι το προηγούμενο.
2. Οι όροι συνεργασίας με τα πρακτορεία διανομής, τόσο πριν με την "Ευρώπη", όσο και τώρα με το "Άργος", για εφημερίδες με περιορισμένο τιράζ και πωλήσεις, όπως ο "Λ.Δ.", είναι οικονομικά δυσμενείς και γι αυτό θα πρέπει να γίνουν ορισμένες απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά μας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να ξεκινήσουμε άμεσα μιά εξόρμηση στην Αθήνα και την επαρχία για την όσο γίνεται πιο πλατιά διακίνηση του "Λ.Δ." μέσα από τα περίπτερα. Να ανοιχτούμε αποφασιστικά στον ευρύτερο περίγυρό μας και να διακινήσουμε όσο μπορούμε πιο πλατιά την εφημερίδα μας, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία,  μέσα στους αγώνες και τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Η αύξηση της κυκλοφορίας του "Λ.Δ." είναι πρώτα και κύρια πολιτικό ζήτημα, δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και την οικονομική πλευρά του προβλήματος. Το ζήτημα  αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στις οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας και να καταπιαστούμε άμεσα πως θα οργανώσουμε με ένα μόνιμο τρόπο το συστηματικό έλεγχο της πλατύτερης διάδοσης του "Λ.Δ."
Το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Αρνείται κάθε κρατική χρηματοδότηση, καταδικάζοντας την πρακτική των ρεφορμιστικών, ψευτοεπαναστατικών κομμάτων που συντηρούνται σε σημαντικό βαθμό από τις κρατικές επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ και από τα διάφορα δάνεια που παίρνουν με σκανδαλώδεις όρους για να διατηρούν τα έντυπά τους. Επίσης εμείς δεν παίρνουμε και ούτε ζητάμε να πάρουμε κρατικές διαφημίσεις για την εφημερίδα μας, όπως κάνουν ακόμα και έντυπα οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
3. Ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να αυξήσουμε την τιμή πώλησης του "Λ.Δ.", που παραμένει πάνω από δεκα πέντε χρόνια, συγκεκριμένα από τον Μάρτη του 2002,  στο ένα (1) ευρώ, ενώ στο διάστημα αυτό έχει υπερδιπλασιαστεί το κόστος έκδοσής του. Έτσι από το μεθεπόμενο φύλλο του "Λ.Δ.", αυτό που θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτέμβρη, η τιμή πώλησής του θα γίνει 1,5 ευρώ. Γνωρίζουμε πως οι εργαζόμενοι περνούν δύσκολες μέρες, πως υποφέρουν από την πολιτική της άγριας λιτότητας, της φτώχειας και της ανεργίας. Γνωρίζουμε πως και το μισό και το ένα ευρώ ο κόσμος το μετράει. Καλούμε όμως τους συναγωνιστές και φίλους, τους αναγνώστες του "Λ.Δ." να μας ενισχύσουν συνειδητά, να συμβάλλουν στην αύξηση της κυκλοφορίας του, να στηρίξουν μια αριστερή, επαναστατική φωνή που μάχεται αταλάντευτα πολλές δεκαετίες ενάντια σε όλους αυτούς που καταστρέφουν χώρες και ξεκληρίζουν λαούς με την φιλοπόλεμη πολιτική τους, ενάντια στους ντόπιους λακέδες τους που καταδικάζουν το λαό μας στη φτώχεια , την ανεργία και την εξαθλίωση. Στις σημερινές συνθήκες που ο ιμπεριαλισμός επιτίθεται μανιασμένα, σε συνθήκες δραματικής χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων και τον καταιγισμό μνημονίων και αντιλαϊκών μέτρων από τις διαδοχικές κυβερνήσεις της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των ξένων πατρώνων της, η ενίσχυση μιάς λαϊκής, αγωνιστικής, επαναστατικής φωνής, αποτελεί ενίσχυση και στήριγμα του συλλογικού αγώνα των εργαζομένων, συμβολή στη συλλογική πάλη για την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων του λαού.
Σε αυτό το στόχο για την πλατύτερη διάδοση της εφημερίδας μας όλα τα μέλη του κόμματος και της νεολαίας, όλοι οι φίλοι του Μ-Λ ΚΚΕ θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Με το "Λαϊκό Δρόμο" στο χέρι. Με πλατιά απεύθυνση στους εργαζόμενους, στις συνοικίες, στους μαζικούς χώρους, στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις, θαραλέα χωρίς αναστολές. Είμαστε βέβαιοι πως τη μάχη του "Λ.Δ." αν κινητοποιήσουμε ενεργητικά τις δυνάμεις μας και απευθυνθούμε τολμηρά στους φίλους και συναγωνιστές, ευρύτερα στους εργαζόμενους, έχουμε όλες τις προυποθέσεις να την κερδίσουμε.
ΑΘΗΝΑ,  6 Σεπτέμβρη 2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.