Κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης και αντιστροφής της πραγματικότητας (1)

Κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης και αντιστροφής της πραγματικότητας  με το λεγόμενο "κοινωνικό μέρισμα" και την "επιστροφή στην κανονικότητα"
Με την αμέριστη πλέον στήριξη Ευρωπαίων και Αμερικάνων και σείοντας το αντιδραστικό αφήγημα της «εξόδου από την κρίση», προχωρά η κυβέρνηση Τσίπρα προς την τρίτη «αξιολόγηση», προσδιορίζοντας τη λήξη της στα τέλη του χρόνου.
Αμέσως μετά, προσδοκά το «τέλος των Μνημονίων» τον Αύγουστο του 2018 και την έναρξη των «διαπραγματεύσεων» για το χρέος του Δημοσίου. Οι μέχρι σήμερα επιδιώξεις της ευοδώθηκαν. Εργασιακός Μεσαίωνας, διά­λυση κοινωνικών δομών, καταστρατήγηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ε­λευθεριών, όλα θυσία στο βωμό  της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Ήδη, το σκηνικό κατάρρευσης γίνεται αντιληπτό σε μια σειρά από βασικές κοινωνικές δομές του κρά­τους, τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των ασφυκτικών οικονομικών δεδομένων που απορρέουν από τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει με δουλοπρέπεια η συγκυβέρνηση. Έλλειψη κονδυλίων για χρηματοδότηση Υγείας και Παιδείας, μαζική φυγή εργαζομένων, αθρόες απολύσεις, αλλά και οι γνωστές παθογένειες του ελληνικού δημοσίου αποτελούν τις βασικές αιτίες που «υπολειτουργούν» αναγκαίες για το λαό υπηρεσίες. Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στα Νοσοκομεία και τις υπηρεσίες περίθαλψης, στις Εφορίες και τον ΟΑΕΔ, στα υπουργεία και τους δημόσιους Οργανισμούς η κατάσταση είναι απελπιστική.
Με τους μαθητές στους δρόμους,  τις κινητοποιήσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων, τις στάση εργασίας στο μετρό, τα ΜΜΕ, τις απεργίες της ΠΝΟ και του ΟΤΕ, κ.α., η κυβέρνηση ροκανίζει το χρόνο παραμονής της στην κυβερνητική εξουσία. Μπορεί να έχει τα εύσημα των ισχυρών, αλλά παίζει κυριολεκτικά με την υπομονή του λαού.
Σε όλο αυτό το διάστημα, εμφανίζεται σαν «δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», ενώ πρόκειται για μία πολυχρησιμοποιημένη μαριονέτα στα χέρια των ιμπεριαλιστών. Έχοντας χωθεί μέχρι το λαιμό μέσα στις σπείρες των πολεμικών ανταγωνισμών, παραδίνει τη χώρα ορμητήριο σε πολέμους με στόχο την κατάκτηση ανεξάρτητων χωρών.
Η εικόνα που φιλοτεχνεί η κυβερνητική προπαγάνδα για την επερχόμενη «δίκαιη ανάπτυξη», είναι απολύτως πλασματική. Κι αυτό γιατί «ξεχνά» τα προαποφασισμένα και ψηφισμένα από τη Βουλή μέτρα του τέταρτου Μνημονίου για το 2018 και 2019, που αφορούν το Ασφαλιστικό και Φορολογικό, που έρχονται να σαρώσουν για μία ακόμα φορά τα ελάχιστα κατάλοιπα των λαϊκών εισοδημάτων. Να θυμίσουμε πως μόνο από το πετσόκομμα στις συντάξεις («προσωπική διαφορά κ.α.) καθώς και της δραστικής μείωσης του αφορολόγητου στα 5636 € και των άλλων περικοπών για την τριετία 2018-2020, θα λεηλατηθούν από τον ιδρώτα των εργαζομένων και από τον αβίωτο βίο των συνταξιούχων, ποσά που αγγίζουν τα 12 δις € το χρόνο. Αυτά τα χρήματα θα μεταγγιστούν στις τσέπες του ξένου και ντόπιου μονοπωλιακού κεφαλαίου, προκειμένου να προχωρήσει η «δίκαιη ανάπτυξη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.