Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 2 Νοέμβρη

Όλοι τώρα πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα για Μόρφωση – Δουλειά – Ζωή με δικαιώματα!!
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές μας, τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και γονείς που βγήκαν στο δρόμο, σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας για τα μεγάλα προβλήματα στην Παιδεία. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μαθητές μας που αψηφώντας τη τρομοκρατία και τις απειλές απέδειξαν ότι μόνο στο δρόμο του αγώνα μπορεί να βρεθεί λύση για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων.
Με τις μαζικές και τις μαχητικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν δόθηκε απάντηση στην κυβέρνηση που συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες να χτυπάει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των νέων παιδιών.
Δόθηκε απάντηση στην κυβερνητική εξαπάτηση περί «κανονικότητας» στα σχολεία, στα τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τα πολυπληθή τμήματα, στο κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων ΕΠΑ.Λ. και κατευθύνσεων ΓΕ.Λ., στην κατάργηση της ενισχυτικής και της Π.Δ.Σ., στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο.

Προκαλεί ο Υπουργός Παιδείας όταν μέσα από τη Βουλή, τη μέρα των κινητοποιήσεων, υποστηρίζει πως οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αιτήματα και συγκεκριμένους στόχους, κατηγορώντας του γονείς πως υποκινούν του μαθητές να χάνουν ώρες!! Δεν πρωτοτυπεί η κυβέρνηση. Τα ίδια επιχειρήματα αξιοποιούσαν και οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν οι μαθητές έβγαιναν στο δρόμο. Είναι μακριά νυχτωμένη η κυβέρνηση αν πιστεύει  πως με τη συκοφαντία, τα ψέματα και τις απειλές θα βάλει φρένο στου αγώνες που ξεσπούν και δυναμώνουν.
Στο νομό μας, πορείες έγιναν στη Χαλκίδα, στα Ψαχνά και στο Μαντούδι με τη συμμετοχή γονέων και μαθητών. Ηχηρή η απουσία των καθηγητών, αφού η ΕΛΜΕ Εύβοιας δεν είχε προκηρύξει στάση εργασίας. Όταν τέθηκε η πρόταση της ΑΣΕ, η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, στο ΔΣ της ΕΛΜΕ είκοσι μέρες πριν την κινητοποίηση, η απάντηση ήταν αρνητική και τη στήριξαν στις χαμηλές διαθέσεις των μαθητών να κινητοποιηθούν. Για τις παρατάξεις των Καθηγητών Εν Δράσει, ΣΕΡΑ και ΔΑΚΕ, ούτε κι όταν πήρε απόφαση η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκίδας ήταν αρκετό, ούτε κι όταν 5μελή και 15μελή συμβούλια από τις 3 πόλεις αποφάσισαν να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση με πορείες κατά τόπους ήταν αρκετό. Η στήριξη της ΕΛΜΕ που τελικά ανακοινώθηκε στις 12πμ το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν δυνατό να εμποδίσει τις αντιδράσεις από διευθυντές, καθηγητές και κάποιους μεμονωμένους γονείς και μαθητές, που αντιμετώπισαν όσοι ήθελαν να διαδηλώσουν τη Δευτέρα.
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά απέναντι στην νέα αντιλαϊκή επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να «κλείσει» την 3η αξιολόγηση.
Κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στις 2 Νοέμβρη στη Χαλκίδα και στις 9 Νοέμβρη στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.
Καλούμε σε αποφάσεις συμμετοχής όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους!
Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Μαζί με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. , δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.
Ο αγώνας είναι κοινός!
Ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!
Όλοι μαζί μια γροθιά μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!
Τρίτη 31 Οκτώβρη 2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.