Το ΚΚΕ και η «Διεθνής Συνάντηση» στο Λένινγκραντ

Ο  Ριζοσπάστης (Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017) αν και έχει ένα 4σέλιδο αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση, πολύ λίγες αράδες διαθέτει για να ενημερώσει τους αναγνώστες του σχετικά με τις εργασίες της «Διεθνούς Συνάντησης» Κομμουνιστικών Κομμάτων που έγινε στο Λένινγκραντ για τα 100 χρόνια από τον Οκτώβρη του 1917. Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος συνολικά «103 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα» και μεταξύ αυτών αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπα.
Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες» της Συνάντησης με την έγκριση ενός «καλέσματος» στο οποίο «περιγράφονται οι κοινές δράσεις των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων για το 2018». Το κάλεσμα θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Όπως μας πληροφορεί ο Ριζοσπάστης, κατά τη διάρκεια των εργασιών «μίλησαν και οι 103 εκπρόσωποι των Κ.Κ. που συμμετείχαν» ενώ συμφωνήθηκε η επόμενη «Διεθνής Συνάντηση» να γίνει του χρόνου στην Αθήνα.
Ο Ριζοσπάστης δεν λέει λέξη και δεν αναφέρει το παραμικρό -επιβεβαιώνοντας έτσι με τη σιωπή του- σχετικά με όσα έγραφε μια ημέρα πριν η Εφημερίδα των Συντακτών (Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017) που παρουσίαζε με άλλα λόγια, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η εν λόγω Διεθνής Συνάντηση ήταν υπό την αιγίδα του Πούτιν.
Ας δούμε πιο συγκεκριμένα και μερικά άλλα διαφωτιστικά που γράφει η ΕφΣυν.:
1. «103 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο (Κίνα, Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αυστραλία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ κλπ.) ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, έλαβαν μέρος στο κορυφαίο αυτό πολιτικό γεγονός». Όπως βλέπουμε εδώ, η Κίνα, που το …Κομμουνιστικό Κόμμα της είναι μακράν το μεγαλύτερο, φιγουράρει πρώτη στον κατάλογο της ΕφΣυν. Κατά τα άλλα, το ΚΚΕ υποτίθεται ότι καταγγέλλει την Κίνα ως χώρα πλήρως ενσωματωμένη στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα και κατακεραυνώνει συχνά πυκνά τον κινέζικο καπιταλισμό. Με το ΚΚ Κίνας ωστόσο, που η ηγεσία του ακριβώς εκπονεί και εφαρμόζει την καπιταλιστική πολιτική ενσωμάτωση κλπ. στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, συνυπογράφουν «καλέσματα» και προγραμματίζουν όπως βλέπουμε «κοινές δράσεις» για το 2018.
2. «Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Γκενάντι Ζουγκάνοφ, πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)». Ο Ριζοσπάστης, φειδωλός στα λόγια του, πολύ ντροπαλά, λέει απλώς πως η Διεθνής Συνάντηση «φιλοξενήθηκε» από το ΚΚΡΟ. Αυτό που δεν λένε το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης είναι πως το ΚΚΡΟ του Ζουγκάνοφ, μοναδική πραγματική σχέση που έχει με το κομμουνιστικό κίνημα είναι η διατήρηση του «Κ», ενώ πρόκειται στην ουσία για ένα ξεκάθαρα οπορτουνιστικό, ρεβιζιονιστικό κόμμα, ένα κόμμα που αποτελεί στην πράξη παράρτημα και στήριγμα της αντιλαϊκής εξουσίας στη σημερινή Ρωσία.
3. Το καλύτερο το φύλαγε η ΕφΣυν για το τέλος. Γράφει λοιπόν: «Χαιρετισμό απεύθυνε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αναφερόμενος στην Οκτωβριανή επανάσταση σημείωσε: “Η επανάσταση είχε τεράστια επίδραση όχι μόνον στη Ρωσία, αλλά και σε όλον τον κόσμο, και εκφράζεται η ελπίδα ότι η Διεθνής Συνάντηση θα συμβάλει στην τεκμηριωμένη ανταλλαγή απόψεων για την αποτίμηση αυτής της πορείας”» (!) Ο Πούτιν βέβαια, τη δουλειά του κάνει. Καπηλεύεται την Οκτωβριανή Επανάσταση, εξαπατά αδίστακτα τον λαό, και επιδιώκει να ενσωματώσει λαϊκές μάζες κάτω από την αντιδραστική, αντικομμουνιστική εξουσία του, αξιοποιώντας την αίγλη που διατηρεί πάντα ο Οκτώβρης στη συνείδηση του λαού (κάτι ανάλογο εξάλλου επιχειρεί στη χώρα μας ο Τσίπρας, πότε «τιμώντας» τον Μπελογιάννη, πότε τη Μακρόνησο, κοκ.). Ο Πούτιν για τους δικούς του σκοπούς οργανώνει μάλιστα σήμερα (7 Νοεμβρίου) στρατιωτική παρέλαση για την 100η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. Το ΚΚΕ που τόσο παινεύει και εγκωμιάζει τη Διεθνή ρεβιζιονιστική Συνάντηση, προβάλλοντας ηχηρά συνθήματα και λογοκοπώντας επαναστατικά για τον Οκτώβρη, κρύβει επιμελώς από τον ίδιο του τον κόσμο που το ακολουθεί τα συγκεκριμένα γεγονότα, το πλαίσιο, τους όρους, τη σύνθεση της «Διεθνούς Συνάντησης» και την πραγματική σημασία της. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.