Κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης και αντιστροφής της πραγματικότητας (4)

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των «θεσμών» ήταν στραμμένο στα 95 «προαπαιτούμενα» από τα οποία έχουν «κλείσει» μόνο τα 18, με την πρωθυπουργική δέσμευση να ολοκληρωθούν στα τέλη Δεκέμβρη. Τα βασικά απ’ αυτά αφορούν τα Εργασιακά, τα θέματα Ενέργειας (πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και νέος ρόλος της ΔΕΠΑ στην αγορά φυσικού αερίου που απελευθερώνεται πλήρως από την 1η Ιανουαρίου 2018), εξωδικαστικού συμβιβασμού, ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ι­διω­τικοποιήσεων και «κόκκινων» δανείων. Αυτό το τελευταίο, έτσι όπως εξελίσσεται αναδεικνύει τόσο την κερδοσκοπική ασυδοσία των τραπεζών, όσο και την κυβερνητική αναλγησία. Κι αυτό γιατί η Eurobank ήδη πούλησε «κόκκινα» δάνεια ύψους 1,5 δις € με 3% (δηλ. 0,03 € για κάθε 1 €) στο σουηδικό fund «Intrum Justitia AB», αντί να το εκχωρήσει σε κάποια αντίστοιχη τιμή στους ίδιους τους φτωχοποιημένους δανειολήπτες, ενώ σχεδιάζει να πουλήσει άλλα 2 δις €. Επίσης, η Τρά­πεζα Πειραιώς 3-4 δις €, η Εθνική Τράπεζα 3 δις  και η_Alpha Bank 1,5 δις €. Και πρόκειται για καταφανή ληστεία, όταν μάλιστα οι τράπεζες έχουν προεισπράξει ένα κονδύλι ύψους 53 δις € έναντι διαγραφών «κόκκινων» δανείων, από το συνολικό ποσό των 210 δις € που πήραν για τις διαβόητες  «ανακεφαλαιοποιήσεις» τους, από τα δάνεια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός!
Οι «θεσμοί» θα επιστρέψουν στα τέλη Νοέμβρη, οπότε και θα συζητηθούν οι α­στοχίες του τρέχοντος «Μεσοπροθέσου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής». Ταυτόχρονα οι θεσμοί απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, έτσι ώστε να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση το αργότερο ως τον Ιανουάριο.
Γι’ αυτή την πορεία μέσα στο σκοτάδι, που συνεχίζεται για όγδοη χρονιά, ο λαός μας, αντί της απαντοχής, θα πρέπει να προτάξει τη μαζική αγωνιστική του παρουσία. Αυτή είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την αντιδραστική πολιτική των ξένων ιμπεριαλιστών και της ντόπιας ολιγαρχίας, που εκφράζεται με όλα τα μνημονιακά κόμματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.