Γιάννενα: Διαδήλωση απάντηση στην κρατική καταστολή στα σούπερ μάρκετ "Market In" (πρώην "Καρυπίδης")



Νέα πρόκληση - χτύπημα στους πρώην εργαζόμενους του ‘’Καρυπίδη’’

Την Τετάρτη 29/11 το πρωί προκηρύχτηκε απεργία για τους εργαζόμενους στο ‘’Market In’’ από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν βίαια τη συγκέντρωση έξω από το σούπερ μάρκετ και συνέλαβαν 12 άτομα. Το μεσημέρι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Πρόκειται για όξυνση της καταστολής στην πόλη μετά και τα γεγονότα της Κυριακής, πολιτική απόφαση, την ώρα που νέα μέτρα προωθούνται στην βουλή. Το απόγευμα, καλέστηκε διαδήλωση αλληλεγγύης στους απολυμένους εργαζόμενους και καταγγελίας της κρατικής καταστολής. Συμμετείχαν 300 άτομα, με πανό: ΕΚΙ, Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, Attack, ΕΣΕ, ΟΚΔΕ, και ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΑΣ με ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. Είναι ανάγκη να πλατύνει το μέτωπο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.


Η ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΑΣ:

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΕΕ - ΔΝΤ.

Εργαζόμενοι άνεργοι νέοι και νέες

Καταγγέλλουμε στο Γιαννιώτικο λαό τις νέες συλλήψεις και το κλίμα αστυνομοκρατίας απέναντι σε εργαζόμενους και διαδηλωτές για τις κινητοποιήσεις τους, έξω απ’ το σούπερ μάρκετ «Μarket In». Με απόφαση του το Εργατικού Κέντρου αποφάσισε την κήρυξη απεργίας την Τετάρτη 29 Νοέμβρη στα "ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ" και καλούσε όλα τα σωματεία της δύναμής του να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Αίτημα των εργαζομένων είναι η επαναπρόσληψη όσων δούλευαν στον πρώην «Καρυπίδη», κάτι που η νέα εργοδοσία αρνείται να υλοποιήσει, δείχνοντας τις προθέσεις της για άλλη μία φορά.

Στην απεργιακή τους συγκέντρωση στο δρόμο μπροστά στο σούπερ μάρκετ η αστυνομία προσπάθησε με βία και τρομοκρατικές συλλήψεις να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Ακόμη 12 εργαζόμενοι στάλθηκαν στο αυτόφωρο. Στόχος της νέας επίθεσης είναι η τρομοκράτηση κάθε εργαζομένου που θέλει να αντισταθεί στον εργασιακό "μεσαίωνα" που θέλει να επιβάλλει η επίθεση του κεφαλαίου και των εργοδοτών απέναντι στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ακόμη μια φορά έδειξε ότι υπηρετεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Για να επιβάλλει τον νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, που ήδη έχει συμφωνήσει με την τρόικα, πρέπει να βγάλει το μαστίγιο απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και μέσα στα επόμενα αντεργατικά μέτρα ετοιμάζονται να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και φτιάχνουν νέους συνδικαλιστικούς νόμους με μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στα συνδικάτα.

Για αυτό, ως Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καλούμε κάθε εργαζόμενο να παλέψουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας. Μοναδικό φραγμό απέναντι στις φασιστικές μεθόδους, την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις και την ανεργία μπορούν να βάλουν οι ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και η ΟΡΓΑΝΩΣΗ των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, την νεολαία, να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των απολυμένων στο «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», να σταθούν αλληλέγγυοι στους διωκόμενους και να καταδικάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, την κρατική καταστολή και αστυνομοκρατία που απλώνεται για να υποστηρίξει την αντεργατική επίθεση.

· ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ.

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ.

· ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.