ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ / ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ase1
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ / ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές  του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας, την 22α Νοεμβρίου 2017 για την ανάδειξη του νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας για την επόμενη διετία 2017-2019 καθώς και εκλεκτόρων για το Νομαρχιακό Τμήμα Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους που εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εργασιακά μας δικαιώματα και μέσα σε αντίξοες συνθήκες για το εργατικό κίνημα, η φωνή του ΠΑΜΕ θα εξακολουθεί και μέσα στο Σωματείο μας να ακούγεται δυνατά, καθαρά και αταλάντευτα υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, αλλά και τη μόρφωση των παιδιών του λαού μας.
Όμως ότι ο συσχετισμός δυνάμεων στο Σύλλογό μας δεν είναι θετικός για την πορεία του κινήματος, για τη διεκδίκηση των απωλειών μας, για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδέχονται και τα άλλα αστικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗ-ΣΥ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, η φασιστική Χρυσή Αυγή.
Ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός «καλά κρατεί». Η  αυτοδυναμία της ΔΗ-ΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) και η επιστροφή της ΔΑΚΕ – Α-ΔΗ-Κ, σηματοδοτούν τον αρνητικό συσχετισμό. Η παράταξη του Τελευταίου Θρανίου αν και έχασε μια έδρα, θα συνεχίζει να συμπληρώνει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.    
Όλες αυτές οι δυνάμεις συνάδελφοι όσο κι αν καμουφλάρονται πίσω από άλλα ονόματα, πίσω από τη σημαία του δήθεν ανεξάρτητου, είναι τροχοπέδη για το ζωντάνεμα του κινήματος, ιδιαίτερα τώρα που είναι επιτακτικά αναγκαίο να ανασυνταχτούμε και να αντεπιτεθούμε.
Οι παρατάξεις αυτές φέρουν ακέραια την ευθύνη για την καλλιέργεια της απεργοσπασίας στον κλάδο, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία  και την υποταγή. «Πετροβόλησαν» αρκετές φορές το ΠΑΜΕ κατηγορώντας το για επαναστατική γυμναστική κ.α., στην προσπάθεια τους να συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα.
Βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης, γιατί υποστηρίζουν πάντα  το εφικτό για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Λειτουργούν μέσα στο συνδικάτο ως αμορτισέρ απορρόφησης των κραδασμών που γεννούν οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνητικών κομμάτων που στηρίζουν, γιατί καλλιεργούν πάντα τη λογική του μικρότερου κακού. Έτσι οδήγησαν στην αποστροφή των συναδέλφων από το συνδικαλισμό και το ταξικό κίνημα που ειδικά τώρα έπρεπε να γιγαντώνεται.
Παίζουν θέατρο όταν πια υπάρχει συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή και οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται, σπεύδουν να εμπλακούν για να αποπροσανατολίσουν, να στρέψουν αυτή την οργή σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον πραγματικό αντίπαλο, να δουλέψουν ενάντια στη γενίκευση των συμπερασμάτων, να προτάξουν είτε συντεχνιακά αιτήματα είτε μικροεξυπηρετήσεις.
Επιπλέον, οι δυνάμεις αυτές στηρίζουν την αξιολόγηση είτε όπως είναι, είτε όπως κάποιοι λένε μια «δίκαιη αξιολόγηση», κρύβοντας ότι τα κριτήρια σε κάθε περίπτωση θα είναι η εξυπηρέτηση του νέου σχολείου, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των επιχειρήσεων.
Συνάδελφοι, να μη συμβιβαστούμε στην καθημερινότητα της μισής ζωής. Να μην παραιτηθούμε από τον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να έχουν όλα τα παιδιά μόρφωση, υγεία, ελεύθερο χρόνο, διακοπές κ.α.

Τώρα χρειάζεται να απεμπλακούν όσοι συνάδελφοι εμπιστεύτηκαν αυτές τις δυνάμεις με τη συμμετοχή όλων στο σωματείο και στις Γενικές Συνελεύσεις, όπου με  συλλογικές αποφάσεις μπορούμε να ζωντανέψουμε το ταξικό λαϊκό κίνημα.

Να ορθώσουμε εμπόδια στην αντεργατική πολιτική. Να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν.
Να οργανώσουμε όλοι μαζί τη ζωή μας με τα δεδομένα του 21ου αιώνα της ανθρωπότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.