Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.ΠΑ.Μ., υπό τον Πρόεδρο, Δ. Καζάκη, στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Δ. Αττικής

Σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Δ. Αττικής.
Ο Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης και κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους της Τ.Ο. Μεγάρων, σ. Κώστα Δέδε, Βασίλη Σταυράκη και Μαρία Soraperra,  καθώς και κεντρικού κλιμακίου από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, σ. Α. Παπαντωνίου, Χ. Πολυχρονοπούλου, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, σ. Π. Καλογήρου και Λ. Μπακόλα και την σ. Θ. Καπετανάκη, μέλος της Τ.Ο Γλυφάδας, είχαν, αρχικά, συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγάρων και Ν. Περάμου, κ. Γρηγόρη Σταμούλη.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ε.ΠΑ.Μ. για τις ελλείψεις στις υποδομές προστασίας του περιβάλλοντος, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, το διαρκές έγκλημα του μπαζώματος των χειμάρρων με την ανοχή της Πολιτείας,  με επίκεντρο τις περιοχές της Ν. Περάμου και της Μάνδρας.
Στη συζήτηση θίχτηκαν από τον Πρόεδρο του Ε.ΠΑ.Μ., μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως το ενδιαφέρον μεγαλοεπενδυτών για την περιοχή και η υπαγωγή των γύρω λιμένων και του αγιαλού στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, όπου εκπρόσωποι των τοπικών εφημερίδων  “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” και “ΑΙΧΜΗ“ εξέφρασαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις τοποθετήσεις του Προέδρου του Ε.ΠΑ.Μ. σχετικά με τις επιβληθείσες μνημονιακές πολιτικές και την εκχώρηση από την κυβέρνηση της διαχείρισης των δημοσιονομικών στους δανειστές,  που δεν αφήνουν περιθώρια για έργα υποδομής και κοινωνική πολιτική.
Τονίσθηκε από τον Πρόεδρο του Ε.ΠΑ.Μ. κατά τη συνέντευξη, ότι οι πληγέντες  κάτοικοι των περιοχών που θρηνούν 23 νεκρούς, πρέπει να αποζημιωθούν πλήρως από την Πολιτεία,  ώστε να επανέλθουν – τουλάχιστον-  στην πριν την καταστροφή  κοινωνική τους κατάσταση. Με δεδομένο ότι πρόκειται για φτωχά νοικοκυριά- τα οποία μη έχοντας δυνατότητες επιλογής καλύτερου τόπου για να στεγασθούν, καταφεύγουν στην  φθηνή  λύση  μίας επικίνδυνης περιοχής- δεν θα μπορέσουν  να επαναφέρουν τη ζωή τους σε ανεκτή κατάσταση, εάν η πολιτεία δεν αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές όπου αντικρίσαμε σοβαρές καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, δρόμους,  ακόμα και στις σιδηροδρομικές γραμμές. Τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφή είναι αναμφίβολα τα λάθη και οι παραλείψεις της πολιτείας που μεταξύ αυτών  είναι και η διαχρονική εισπρακτική πολιτική νομιμοποίησης αυθαιρέτων που δεν αποκαθιστά, όμως, το φυσικό περιβάλλον.
Το κλιμάκιο τέλος,  παρέδωσε βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς η οποία συγκεντρώθηκε από μέλη του Ε.ΠΑ.Μ, που ανταποκρίθηκαν με γενναιοδωρία στην έκκληση για αλληλεγγύη της Επιτροπής Κοινωνικών Δράσεων.
Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.